Overslaan en naar de inhoud gaan

Aarschot/Begijnendijk: Asfalteringswerken Ter Heidelaan een week uitgesteld door voorspelde regen

Aarschot/Begijnendijk: Asfalteringswerken Ter Heidelaan een week uitgesteld door voorspelde regen

De geplande nachtelijke asfalteringswerken op de Ter Heidelaan (R25) in Aarschot worden door de voorspelde regenval met een week uitgesteld. Normaal gezien zou de zone tussen het kruispunt met de Betekomsesteenweg en het kruispunt met de Kleine Mechelsebaan in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 juni een nieuwe laag asfalt krijgen, maar die werken schuiven nu op naar de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 juni. 

Ter Heidelaan volledig afgesloten in nacht van 11 op 12 juni, omleiding via E314

De werfzone wordt in de nacht van 11 op 12 juni volledig afgesloten. Het autoverkeer moet in beide richtingen een omleiding volgen via de op- en afrittencomplexen van de E314.

Huidige verkeerssituatie op Ter Heidelaan een week langer behouden

De verkeerssituatie waarbij er enkel éénrichtingsverkeer mogelijk is komende van aan de Liersesteenweg (N10) richting de Nijverheidslaan, blijft door de opgeschoven planning een week langer behouden. Vanaf zaterdagmiddag 12 juni, nadat alle verkeerssignalisatie is weggenomen, kan het verkeer op en rond de industriezone weer alle richtingen uitrijden. 

Zomerpauze

De volgende fase van de werken start in augustus 2021. Tot dan wordt er niet gewerkt, en is er dus ook geen hinder voor het verkeer. Begin augustus start de aannemer met de heraanleg van de rotonde, op de kruising van de Ter Heidelaan (R25) met de Aarschotsesteenweg (N21b). De rotonde zelf wordt helemaal aangelegd in gewapend beton, zodat ze bestand is tegen het gewicht van zware vrachtwagens. Fietsen aan de rotonde wordt ook een stuk veiliger: de fietspaden worden afgescheiden van de rijweg door een groene haag en er komt een nieuwe oversteekplaats met verkeerslichten. Die werken duren volgens de huidige planning tot eind november 2021.

Lees alles over het project