Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie nieuwe verlichte fietsoversteken voor Diestsesteenweg (N10) in Aarschot

Drie nieuwe verlichte fietsoversteken voor Diestsesteenweg (N10) in Aarschot

Het Agentschap Wegen en Verkeer verbetert de verkeersveiligheid voor fietsers en legt drie verlichte fietsoversteken aan op de Diestsesteenweg (N10) in Aarschot. De aannemer start vanaf maandag 6 mei aan de ingang van het recreatiedomein Schoonhoven. Een tweetal weken nadien, vanaf dinsdag 21 mei, werkt de aannemer vijf weken lang ter hoogte van het kruispunt met de Heikenstraat en Mottestraat. 

Diestsesteenweg blijft open met tijdelijke verkeerslichten

Op de Diestsesteenweg kan het verkeer via de tijdelijke verkeerslichten om de beurt blijven doorrijden. Fietsers krijgen een veilige doorgang via de ingenomen rijstrook. Tijdens de werken geldt een parkeerverbod binnen de werfzone en kunnen omwonenden hun inrit beperkt bereiken. Aan de ingang met het recreatiepark Schoonhoven wordt de inrit van het park tijdens de werken zo veel mogelijk open gehouden. Enkel bij het storten en uitharden van het nieuwe beton ter hoogte van de ingang, kunnen bezoekers de inrit van het domein niet bereiken met de wagen. De in- en uitrit van de winkel Free-time Unikamp blijft bereikbaar.

Een lokale omleiding geldt vanaf dinsdag 21 mei voor het verkeer dat de afgesloten zijstraten Heikenstraat en Mottestraat wil bereiken: 

  • Heikenstraat: omleiding via Molenstraat - Nopstal 
  • Mottestraat: omleiding via Wijper - Meyerveldstraat 

De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. De buslijnen 30, 390, 392, 591 en 596 kunnen vertraging ondervinden tijdens de werken. De haltes Schoonhoven en Schoonhoven Vijvers krijgen mogelijk een tijdelijke halte net buiten de werfzone. Plan uw route op delijn.be/routeplanner.

Een fietsoversteek aan Schoonhoven en twee aan kruispunt Heikenstraat/Mottestraat

De werken omvatten verschillende verbeteringen, waaronder de aanleg van drie nieuwe verlichte fietsoversteken met middeneilanden. De fietspaden worden aangepast, zodat ze goed aansluiten met de nieuwe fietsoversteken. Aan het kruispunt met de Heikenstraat wordt de bushalte richting Aarschot licht verplaatst en toegankelijk gemaakt met een verhoogd busperron en blindegeleidetegels. 

> Actuele info