06 november 2013

Twee nieuwe werven voor Singelfietspad (R10) vanaf dinsdag 12 november

Posted in Persberichten, Antwerpen

Sinds midden september zijn er op tal van plaatsen langs de Singel (R10) in Antwerpen werven voor de heraanleg van het Singelfietspad. Dinsdag 12 november 2013 starten nog twee nieuwe werven op met hinder voor het verkeer: in de buurt van Jan Van Rijswijcklaan en aan het Zuidstation.
Vanaf dinsdag 12 november aanstaande tot eind december wordt gewerkt op het stuk tussen de Jan Van Rijswijcklaan en de parking aan de Desguinlei (R10). Aan de stadskant worden het voetpad en het fietspad volledig opgebroken en opnieuw aangelegd. Dat gebeurde daar eerder ook al aan de kant van de Ring. Ter hoogte van de werf aan de stadskant beschikt het verkeer tijdelijk maar over één rijstrook. Vanaf 18 november breidt die werf nog wat uit en vinden ook ingrepen plaats op het kruispunt ter hoogte van de Van Putlei en de Desguinlei, waardoor vanaf dan in beide richtingen nog maar één rijstrook open is op de Desguinlei. Links of rechts afslaan is dan ook even niet meer mogelijk. Om die reden wordt in de Van Putlei vanaf 18 november tijdelijk verkeer in twee richtingen toegelaten.

Even verderop op de Desguinlei start op 12 november ook een werf op ter hoogte van het Zuidstation. Er wordt daar gewerkt op de afslagstrook waarlangs het verkeer vanuit de Kolonel Silvertopstraat rechts de Desguinlei oprijdt. De strook wordt voor een week afgesloten voor het verkeer. Voor alle weggebruikers geldt dan deze tijdelijk gewijzigde verkeerssituatie, die vooraf ook aangekondigd wordt met infoborden:

  • Aan de kant van de afslagstrook kunnen voetgangers en fietsers de Desguinlei niet bereiken. Ze moeten dus eerst de Kolonel Silvertopstraat oversteken naar de zuidkant om vervolgens van daar de Binnensingel over te steken. Wie van de perrons van het Zuidstation naar boven komt en stadinwaarts wil lopen of fietsen, zal dus ook eerst de Kolonel Silvertopstraat moeten oversteken.
  • Het gemotoriseerd verkeer in de Kolonel Silvertopstraat kan niet rechtsaf de Desguinlei oprijden, maar kruist de Desguinlei om daarna een lokale omleiding te volgen via de Montignystraat, de Kielsevest en de Desguinlei.
  • Er geldt plaatselijk een verbod voor vrachtverkeer. Dat zware verkeer wordt omgeleid via de Antwerpse Ring.

Het Singelfietspad is een project van het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid, de stad Antwerpen, het autonome gemeentebedrijf Stadsplanning Antwerpen en het district Antwerpen. Voor meer informatie (onder andere over bereikbaarheid tijdens de werken): www.antwerpen.be/singelfietspad. Wie wil, kan zich via die website ook inschrijven voor een digitale nieuwsbrief over de werken. Ondernemers in de omgeving van de werven kunnen met vragen over de bereikbaarheid van hun zaak of bedrijf terecht bij de bereikbaarheidsadviseur die AWV voor dit project heeft aangesteld (via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ).

Social Bookmarks