Overslaan en naar de inhoud gaan

3 weken éénrichtingsverkeer op Kiezelweg voor vernieuwing 5,2 km fietspaden

3 weken éénrichtingsverkeer op Kiezelweg voor vernieuwing 5,2 km fietspaden

Op maandag 12 september start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van 5,2 km fietspaden op de Kiezelweg (N78) in Veldwezelt. De uitvoering gebeurt in 2 fases. Elke rijrichting wordt om de beurt aangepakt. Tijdens de werken rijdt gemotoriseerd verkeer richting Veldwezelt op de Kiezelweg. Verkeer richting Riemst volgt een omleiding via de Bilzerbaan (N2) en Bilzersteenweg (N745).

Aan weerskanten van de Kiezelweg (N78), van net voorbij de Vlijtingerweg tot aan de rotonde in Veldwezelt (2e Carabinierslaan/Bilzerbaan), gaat AWV de fietspaden volledig vernieuwen ter bevordering van het fietscomfort. Het gaat om zo’n 2,6 km fietspad in elke rijrichting. Er wordt dit jaar gewerkt aan zo’n dertigtal fietsprojecten in Limburg. Hindernissen en obstakels worden weggewerkt en waar mogelijk worden ook de fietspaden verbreed. Ook de vernieuwing van de fietspaden op de Kiezelweg is zo’n fietsproject dat 12 september van start gaat.

Vanaf 12 september gefaseerde werken aan Kiezelweg

De werken starten op maandag 12 september en duren 3 weken. De uitvoering gebeurt in 2 fases: elke rijrichting wordt om de beurt vernieuwd. Tijdens fase 1, vanaf 12 september, werkt AWV aan het fietspad richting noorden (van Riemst richting Veldwezelt). Als het fietspad in die richting vernieuwd is, verschuift de werfzone naar de andere kant: van Veldwezelt richting Riemst.

Opgelet: asfaltwerken zijn altijd weersgevoelig. De planning kan dus steeds wijzigen.

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer richting Veldwezelt

Tijdens de werken rijdt het verkeer richting Vroenhoven in één richting op de Kiezelweg. Verkeer richting Veldwezelt volgt tijdelijk de omleiding over Spouwen en Mopertingen via de Bilzersteenweg en Riemsterweg (N745), Rode Kruislaan (N758) en Bilzerbaan (N2).

Fietsers en voetgangers kunnen de werken in beide richtingen blijven passeren, steeds aan de zijde van de rijweg waar op dat moment niet gewerkt wordt. 

Het openbaar vervoer rijdt tijdens de werken niet door de werfzone. De haltes die zich hier bevinden, worden tijdelijk niet bediend. Informeer u verder op www.delijn.be voor de juiste dienstregeling.