Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg bushaltes op Oude Liersebaan (N108) in Duffel

Aanleg bushaltes op Oude Liersebaan (N108) in Duffel

Op maandag 17 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer AWV) met de aanleg van nieuwe bushaltes op de Oude Liersebaan (N108) in Duffel. Nabij het kruispunt met de Poederstraat wordt in beide richtingen een bushalte aangelegd. Tijdens de werken rijdt het verkeer op de Oude Liersebaan ter hoogte van de werfzone beurtelings over één rijstrook. Als alles vlot verloopt, zijn de bushaltes klaar voor het bouwverlof (midden juli). 

Op de Oude Liersebaan voorziet De Lijn een nieuwe stopplaats voor bussen in de buurt van het kruispunt met de Poederstraat. Wegbeheerder AWV zorgt voor de aanleg van de nieuwe en toegankelijke bushaltes langs beide zijden van de weg. De haltes worden met verhoogde perrons aangelegd zodat reizigers gemakkelijk in- en uit kunnen stappen. Aan de bushalte richting Lier vernieuwt het agentschap ook een stukje van het dubbelrichtingsfietspad op de Oude Liersebaan. 

Werken in twee fases en verkeershinder blijft beperkt 

De werken beginnen op maandag 17 juni en starten aan de kant richting Mechelen. Volgens de huidige planning is deze fase klaar tegen vrijdag 28 juni. Fase twee, de bushalte aan de kant richting Lier, is gepland van maandag 1 tot en met vrijdag 12 juli. 

De verkeershinder tijdens de werken blijft beperkt. Op de Oude Liersebaan passeert het gemotoriseerd verkeer tijdens de volledige periode afwisselend over één rijstrook met behulp van tijdelijke verkeerslichten. Tijdens de eerste fase blijft het dubbelrichtingsfietspad langs de Oude Liersebaan open voor fietsers. Enkel in fase twee, wanneer gewerkt wordt richting Lier, is het fietspad niet toegankelijk. Fietsers volgen dan in beide richtingen een omleiding via de Oude Liersebaan en Bruggelanden.

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar via wegenenverkeer.be/duffel.