Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassing lichtenregeling en toegankelijke bushaltes op kruispunt Putsesteenweg (N15) met Zwarte Leeuwstraat in Bonheiden

Aanpassing lichtenregeling en toegankelijke bushaltes op kruispunt Putsesteenweg (N15) met Zwarte Leeuwstraat in Bonheiden

Vanaf maandag 9 oktober voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) enkele aanpassingen uit aan de lichtenregeling op het kruispunt van de Putsesteenweg (N15) met de Zwarte Leeuwstraat in Bonheiden. De ingrepen geven het kruispunt een volledig conflictvrije regeling. De werken duren tot en met donderdag 19 oktober en veroorzaken weinig hinder voor het verkeer.

AWV zorgt voor enkele aanpassingen aan het kruispunt van de Putsesteenweg (N15) met de Zwarte Leeuwstraat in Bonheiden. “Allereerst worden lussen in het wegdek aangebracht die de verkeersintensiteiten nauwgezet meten om zo de groentijden hierop af te stemmen. Vervolgens wordt de lichtenregeling ook aangepast zodat fietsers en voetgangers op alle takken van het kruispunt tegelijk groen licht hebben, het zogenaamde vierkant groen. Er komt dus een volledig conflictvrije lichtenregeling tussen de actieve weggebruikers en het gemotoriseerd verkeer”, aldus minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Daarnaast plaatst de aannemer in opdracht van AWV ook extra drukknoppen. Die moeten fietsers en voetgangers gebruiken om groen licht te krijgen. Ook vormt hij de bushaltes ‘Bonheiden Zwarte Leeuwstraat’ om tot toegankelijke haltes. Zo kunnen onder andere rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden vlot en veilig gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Werken duren drie weken, beperkte hinder verwacht

De werken gaan van start op maandag 9 oktober en duren tot en met donderdag 19 oktober. Er wordt steeds gewerkt tussen 07.00 en 17.00 uur. Het kruispunt blijft steeds volledig toegankelijk via versmalde rijstroken. Langs de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. AWV verwacht weinig verkeershinder.