Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassingen weginrichting Leugenberg (N114) ter hoogte van Sint-Vincentschool

Aanpassingen weginrichting Leugenberg (N114) ter hoogte van Sint-Vincentschool

Van 8 tot en met 12 april 2024 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) enkele aanpassingen uit aan de weginrichting op Leugenberg (N114), ter hoogte van de zijstraat van de Sint-Vincentschool. De toplaag van het wegdek wordt vernieuwd en nieuwe, lichtengeregelde fietsoversteken moeten de verkeersveiligheid waarborgen. De werken worden in twee fases uitgevoerd. Tijdens de tweede fase is de N114 ter hoogte van het kruispunt in beide richtingen afgesloten. Er geldt een omleiding.

Om het rijcomfort te verhogen, krijgt het wegdek op Leugenberg een nieuwe toplaag in asfalt. De aannemer vernieuwt eveneens de wegmarkeringen. Daarnaast moeten nieuwe, lichtenbeveiligde fietsoversteken op het kruispunt, naast de oversteekplaats voor voetgangers, de verkeersveiligheid van de actieve weggebruikers waarborgen. Schoolgaande jeugd maakt immers veelvuldig gebruik van de oversteekplaats op het kruispunt. De huidige parkeervakken ter hoogte van huisnummer 137 worden verplaatst naar de overzijde, zodat er een buffer wordt gecreëerd tussen de fietsers en het gemotoriseerd verkeer”, aldus de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

Werken in twee fases, omleiding voorzien

De aannemer werkt in twee fases. Tijdens de eerste fase, van maandag 8 april 06.00 uur tot woensdag 10 april 06.00 uur, richt hij enkele plantenvakken en verkeerseilanden in. Deze ingrepen brengen weinig hinder met zich mee. Tijdens de tweede fase, van woensdag 10 april 06.00 uur tot vrijdag 12 april 20.00 uur, werkt hij aan de weginrichting en worden de verkeerslichten in dienst genomen. De N114 is dan in beide richtingen afgesloten ter hoogte van het kruispunt. Er geldt een omleiding via Klein Heiken – Antwerpsesteenweg (N11) – Hoevensebaan – Molenstraat.

Meer info

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden. De planning kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/antwerpen.