Overslaan en naar de inhoud gaan

Aarschot/Begijnendijk: Ter Heidelaan één nacht afgesloten, daarna geen werken tot augustus

Aarschot/Begijnendijk: Ter Heidelaan één nacht afgesloten, daarna geen werken tot augustus

“De werken op de Ter Heidelaan (R25) in Aarschot zitten in de laatste rechte lijn”, zegt Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. In de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 juni legt Wegen en Verkeer een nieuwe asfaltlaag aan in de zone tussen de Betekomsesteenweg en de Kleine Mechelsebaan. Die nacht wordt de gewestweg volledig afgesloten voor het autoverkeer. Voor het doorgaand auto- en vrachtverkeer is er een omleiding via de E314. Daarna wordt er enkele maanden niet gewerkt. Vanaf begin augustus start met de heraanleg van de rotonde de volgende en laatste fase.

Nieuw wegdek en grachten, veilige fietspaden

In maart 2021 startte tussen de Nijverheidslaan en de Liersesteenweg een tweede fase van de werken van Wegen en Verkeer op de Ter Heidelaan (R25). “Het wegdek werd volledig vernieuwd en er kwamen nieuwe grachten”, vertelt minister Peeters. “Ook liggen er nu veilige, vrijliggende fietspaden aan beide kanten van de rijweg. Tussen de Kleine Mechelsebaan en de Liersesteenweg zijn fietsers in de toekomst volledig afgeschermd van het autoverkeer door betonnen veiligheidsblokken.” De werken van deze fase zitten er nu bijna op. Als laatste stap krijgt de volledige werfzone een nieuwe bovenste asfaltlaag. 

"We zijn als stad heel blij met deze infrastructurele ingrepen," gaat burgemeester Gwendolyn Rutten verder. "De vrijliggende fietspaden maken dat de verkeersveiligheid voor fietsers op deze drukbezette verkeersas een stuk verhoogd. Het is nog even doorbijten tot de werken definitief zijn afgerond, maar het resultaat zal een hele verbetering zijn op vlak van verkeerscirculatie en -veiligheid."

Ter Heidelaan volledig afgesloten in nacht van 4 op 5 juni 

Vrijdagavond 4 juni om 20u00 wordt de Ter Heidelaan tussen de Betekomsesteenweg en het kruispunt met Liersesteenweg volledig afgesloten. Dan plaatst de aannemer de nieuwe asfaltlaag. Zodra die gedroogd is, krijgt het wegdek ook nieuwe markeringen. Zaterdagochtend wordt de zone rond 7u00 ‘s morgens opnieuw volledig opengesteld en kan het verkeer op het industrieterrein weer alle richtingen uit. Tijdens de afsluiting moet het autoverkeer in beide richtingen een omleiding volgen via de op- en afrittencomplexen van de E314. 

> Bekijk alle omleidingen

Zomerpauze

De volgende fase van de werken start in augustus 2021. Tot dan wordt er niet gewerkt, en is er dus ook geen hinder voor het verkeer. Begin augustus start de aannemer met de heraanleg van de rotonde, op de kruising van de Ter Heidelaan (R25) met de Aarschotsesteenweg (N21b). De rotonde zelf wordt helemaal aangelegd in gewapend beton, zodat ze bestand is tegen het gewicht van zware vrachtwagens. Fietsen aan de rotonde wordt ook een stuk veiliger: de fietspaden worden afgescheiden van de rijweg door een groene haag en er komt een nieuwe oversteekplaats met verkeerslichten. Die werken duren volgens de huidige planning tot eind november 2021.

Lees alles over het project