Overslaan en naar de inhoud gaan

Afrit aan Den Boschsingel (R23) naar Brusselsepoort maand afgesloten vanaf 14 juni:

Afrit aan Den Boschsingel (R23) naar Brusselsepoort maand afgesloten vanaf 14 juni:

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt sinds mei aan een grondige onderhoudsbeurt van de brug van de Den Boschsingel (R23) over de Brusselsestraat in Leuven. De aannemer verwijderde al de asbestcoating van het plafond en 3 wanden van de brug. Tijdens de tweede fase van de werken wordt de afrit vanaf de Den Boschsingel (R23) naar de Brusselsestraat tussen 14 juni en 14 juli opnieuw afgesloten voor werken aan de vierde en laatste wand. Tijdens het bouwverlof gaat de afrit dan opnieuw open en wordt de onderdoorgang naar de Brusselsesteenweg (N2) ook tijdelijk opengezet. In de laatste fase van 31 juli tot eind augustus wordt de Brusselsestraat opnieuw afgesloten. De aannemer werkt dan aan het betonherstel en brengt de nieuwe verflaag voor het plafond en de drie wanden aan. Fietsers en voetgangers kunnen altijd langs de werfzone heen passeren.  Gemotoriseerd verkeer blijft tijdens de werken een omleiding volgen.

Verwijderen asbest door gespecialiseerde aannemer

De brug aan de Brusselsepoort is aan vernieuwing toe. Een aannemer van Wegen en Verkeer verwijdert de beschermende verflaag, herstelt het beton en alle voegen en brengt een nieuwe verflaag aan. Omdat de verf asbest bevat, gebeuren de werken door een gespecialiseerde aannemer. Hij werkt in een hermetisch afgesloten tent zodat er zeker geen asbestdeeltjes ontsnappen. Omdat er geen losse asbestvezels zijn, is er op dit moment geen enkel risico voor de gezondheid.

Afrit Den Boschsingel afgesloten tussen 14 juni en 14 juli voor werken aan vierde wand

Na de eerste asbestverwijderingswerken onder de brug, start de aannemer woensdag 14 juni aan de zijkant, op de afrit van de ring komende van de Mechelsepoort. Tijdens deze werken aan de zijkant van de brug moet de afrit van de ring ter hoogte van de Den Boschsingel opnieuw voor een maand afgesloten worden. Dat is nodig omdat ook het asbest aan de zijkant van de brug in een hermetische tent verwijderd wordt. Tegelijk worden dan ook de nodige betonherstellingen uitgevoerd en de nieuwe verflaag aangebracht aan deze vleugelmuur van de brug.

Fietsers en voetgangers kunnen altijd nog onder de brug door. Voor hen is er geen omleiding.

Wie het centrum van Leuven wil bereiken vanuit de Brusselsesteenweg (N2) volgt een omleiding langs de oprit van de Rennessingel (R23) om te keren aan de Tervuursepoort en rijdt via de binnenring en de Mechelsepoort, de Donkerstraat in om het centrum te bereiken. 

Medewerkers van de KBC of verkeer vanuit Leuven naar de Brusselsesteenweg volgen eveneens een omleiding via de Mechelsepoort, de Nieuwe Mechelsesteenweg (N26) en nemen op de E314 de afrit Winksele. Lokaal verkeer vanuit de Brusselsestraat kan nog steeds de oprit naar de Den Boschsingel gebruiken om richting Brussel of Leuven centrum te rijden. 

Onderdoorgang brug in Brusselsestraat enkel 3 weken open tijdens bouwverlof

Na het bouwverlof (3 weken) wordt vanaf maandag 31 juli de onderdoorgang onder de brug in de Brusselsestraat nog een maand lang volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dezelfde omleidingen blijven dan gelden. De afrit vanaf de Den Boschsingel naar de Brusselsestraat is dan al 14 dagen opnieuw open.

Volg de updates over de hinder op onze projectpagina