Overslaan en naar de inhoud gaan

Afwerking eerste fase herinrichting Ieperse Steenweg (N8) in Veurne

Afwerking eerste fase herinrichting Ieperse Steenweg (N8) in Veurne

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt sinds augustus 2022 aan de herinrichting van de Ieperse Steenweg (N8) in Veurne. Over een stuk van zo’n 4,5 kilometer wordt de gewestweg veiliger en praktischer ingericht voor zowel fietsers als gemotoriseerd verkeer. De laatste deelfase van de eerste grote fase, waarbij er gewerkt wordt vanaf de grens met Alveringem tot aan Krommegracht, gaat vanaf 30 mei in.

Afwerking fase 1

Tijdens deze laatste etappe van fase 1 werkt de aannemer het kruispunt met de Gouden-Hoofdstraat af. Eveneens wordt de Ieperse Steenweg afgewerkt tussen de Krommegracht en de grens met Alveringem. Tegelijk zal de aannemer ook alles in gereedheid brengen om in de volgende grote fase de centrale koker aan de Steengracht te kunnen plaatsen. 

Hinder tijdens werken

Voor fietsers blijft de hinder tijdens deze laatste deelfase dezelfde als tijdens de vorige deelfases. Voor gemotoriseerd verkeer (ook vrachtverkeer) wijzigt de situatie deels wel. In beide richtingen moet dit verkeer over de ventwegen. Het verkeer richting Ieper rijdt vlak vóór het kruispunt met de Gouden-Hoofdstraat/Oerenstraat de vernieuwde hoofdweg op tot aan de grens met Alveringem. Het kruispunt Gouden-Hoofdstraat-N8 wordt afgesloten. Verkeer van en naar Beauvoorde wordt omgeleid via de Presendestraat en Bulskamp.

Fase 2 vanaf eind september

Vanaf eind september kan dan fase 2 van start gaan waarbij er gewerkt wordt vanaf de Krommegracht tot aan de rotonde aan de E40.