Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfalteringswerken overdag op de Thontlaan vanaf woensdag 15 mei

Asfalteringswerken overdag op de Thontlaan vanaf woensdag 15 mei

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt de rijweg van de Thontlaan tussen de rotonde aan het recyclagepark Rendac en huisnummer 2 van de gewestweg. De aannemer start vanaf woensdagochtend 15 mei (8u) tot maximaal donderdagochtend 23 mei (8u). Om kwalitatief en veilig te werken sluiten we de werfzone af en geldt er voor verkeer tussen Denderleeuw en Liedekerke/Ternat een lokale omleiding. Fietsers en voetgangers kunnen langs de werfzone door, maar mogen de Thontlaan niet betreden tot het asfalt afgekoeld is.

Omleiding voor doorgaand en zwaar verkeer

De aannemer werkt telkens tussen 8u en 17u. Tijdens de werken wordt de Thontlaan gedeeltelijk afgesloten en volgt alle verkeer in beide richtingen een omleiding vanaf de rotonde aan industriezone Begijnenmeers via de Affligemsestraat, Driesstraat, Daalstraat, J.B. Callebautstraat, De Nayerstraat en/of de Potaardestraat en Petterstraat. Het bedrijf Rendac blijft bereikbaar via het bestaande parallelle straatje uit betonplaten vanuit de nijverheidszone Begijnenmeers. Buslijnen R15, 31, 312, 313 van De Lijn ondervinden hinder door de werken. Plan uw route op delijn.be/routeplanner.

Nieuwe laag asfalt aan recyclagepark

Tussen het recyclagepark Rendac en huisnummer 2 op de Thontlaan wordt een stuk van 500 meter wegdek opgefrist. De aannemer begint met het verwijderen van de oude laag asfalt van zowel de weg als de rotonde. Daarna wordt er een gloednieuwe laag asfalt aangebracht, inclusief nieuwe wegmarkeringen. De aangrenzende betonnen fietspaden en het voetpad langs de weg blijven ongewijzigd.

> Planning werken in een notendop