Overslaan en naar de inhoud gaan

Betonherstellingen op Halensebaan vanaf 17 april 2023

Betonherstellingen op Halensebaan vanaf 17 april 2023

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf 17 april 2023 onderhoudswerken uit op de Halensebaan (N2) in Diest. De betonplaten worden over een afstand van 300 meter vernieuwd. Op het kruispunt met de Webbekomstraat zorgen enkele aanpassingen ook voor veiligere oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. De werken duren 2,5 maanden en worden gefaseerd uitgevoerd. Fietsers volgen tijdens de volledige duur van de werken een omleiding, gemotoriseerd verkeer kan altijd in beide richtingen doorrijden over versmalde rijstroken. Als alles vlot verloopt, zijn de werken begin juli klaar.

> zie actuele hinder

2,5 maanden werken

Er wordt eerst gewerkt op het kruispunt van de Halensebaan met de Webbekomstraat. Van maandag 17 april tot en met dinsdag 30 mei wordt de weghelft richting Diest aangepakt, hierna volgt de weghelft richting Halen tot maandag 12 juni. In juni voert Wegen en Verkeer het betonherstel uit tussen het kruispunt met de Webbekomstraat en de kruising met de parallelweg Halensebaan, een afstand van 300 meter. Ook hier vinden de werken afwisselend op de weghelft richting Diest en op de weghelft richting Halen plaats. Op iedere weghelft wordt 2 weken gewerkt.

Halensebaan blijft open tijdens werken

Wegen en Verkeer werkt in meerdere fasen om de hinder voor weggebruikers en de omwonenden te beperken. De Halensebaan blijft open tijdens de werken, het verkeer kan in beide richtingen over één versmalde rijstrook de werfzone passeren. Fietsers moeten tijdens de volledige duur van de werken een korte omleiding volgen. Lokaal verkeer volgt ook een omleiding via de achterliggende straten wanneer de aantakkingen op het kruispunt afgesloten zijn. In juni, tijdens de werken aan het wegdek, zijn de bushaltes Webbekom Centrum niet bereikbaar voor bussen van De Lijn.  

Nieuw wegdek en aangepast kruispunt

Wegen en Verkeer vernieuwt de betonplaten op het kruispunt met de Webbekomstraat en tussen het kruispunt en de aansluiting van de parallelweg op de Halensebaan. Het wegdek is er aan een opknapbeurt toe. Door de versleten betonplaten te vernieuwen, wordt het rijcomfort verhoogd. Bovendien zorgen nieuwe oversteekplaatsen op het kruispunt met de Webbekomstraat ervoor dat voetgangers en fietsers in de toekomst veilig in twee stappen kunnen oversteken.