Overslaan en naar de inhoud gaan

Breder fietspad, vernieuwing wegdek en toegankelijke haltes voor Provinciesteenweg (N10) in Boechout

Breder fietspad, vernieuwing wegdek en toegankelijke haltes voor Provinciesteenweg (N10) in Boechout

Van 11 april tot eind juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan het wegdek en de fietspaden van de Provinciesteenweg (N10) in Boechout, van het kruispunt met de Stoofstraat tot de Alexander Franckstraat/Lispersteenweg. De aanpassingen moeten de verkeersveiligheid en het rijcomfort verhogen. Daarnaast vormt AWV bushaltes ‘Speelplein’ en ‘Stoofstraat’ om tot toegankelijke haltes. Gedurende de periode van de werken passeert doorgaand verkeer op de N10 via versmalde rijstroken.

"We zorgen voor een vernieuwing van de toplaag van de N10 en brengen nieuwe wegmarkeringen aan. We verbreden het fietspad en zorgen voor een scheiding met de rijbaan en de geparkeerde wagens. Daarnaast maken we de parkeervakken breder, zodat iedereen veilig kan in- en uitstappen. De projectzone strekt zich uit van de Stoofstraat tot de Alexander Franckstraat/Lispersteenweg. De aanpassingen moeten de verkeersveiligheid en het rijcomfort verhogen. Daarnaast worden de bushaltes ‘Speelplein’ en ‘Stoofstraat’ omgevormd tot toegankelijke haltes, zodat onder andere rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden vlot en veilig kunnen gebruikmaken van het openbaar vervoer", aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. Het totaalbedrag van de werken komt neer op 320.000 euro, exclusief btw.

Werken tot eind juni, doorgaand verkeer blijft mogelijk

De nutsmaatschappijen voeren al een tijd hun werken uit. Onder voorbehoud finaliseren ze deze tegen vrijdag 17 mei. De ingrepen aan de bushaltes starten op donderdag 11 april en duren tot en met woensdag 8 mei. De aanpassingen aan de weginrichting starten ten vroegste maandag 20 mei. Als alles vlot verloopt, zijn de werkzaamheden eind juni beëindigd. Tijdens de werken passeert doorgaand gemotoriseerd verkeer in beide richtingen over één rijstrook aan één zijde van de weg. Fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder.

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/boechout.