Overslaan en naar de inhoud gaan

Bredere fietspaden langs Kanaalstraat (R4) in Zelzate

Bredere fietspaden langs Kanaalstraat (R4) in Zelzate

R4 - Zelzate

De Kanaalstraat (R4) in Zelzate is een zeer drukke verbindingsweg die op het traject ligt van veel schoolroutes. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) wil de weg daarom veiliger maken voor fietsers. De fietspaden tussen de Assenedesteenweg (N436) en de John F. Kennedylaan (R4) worden breder en de parkeergelegenheid wordt aangepast. De werken worden uitgevoerd in twee fases, waarbij de werken van de eerste fase starten op 29 april en duren tot 8 mei. De werken van de tweede fase worden uitgevoerd in het zomerverlof. Tijdens de werken volgen fietsers een omleiding, gemotoriseerd verkeer ondervindt weinig hinder.

Naar een veilige R4

De Kanaalstraat (R4) in Zelzate is een belangrijke weg waar dagelijks veel verkeer passeert. Niet alleen auto’s en vrachtwagens, maar ook fietsers en voetgangers. Daarnaast is de Kanaalstraat (R4) deel van veel schoolroutes. De fietspaden zijn er te smal en vrachtwagens parkeren willekeurig en veel te dicht bij het fietspad, waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. 

Om de veiligheid van de actieve weggebruikers te verhogen verbreedt het Agentschap Wegen en Verkeer vanaf maandag 29 april de fietspaden tussen de Kerkstraat en de John F. Kennedylaan (R4) waar mogelijk tot 2 meter breed. De werken zullen op woensdag 8 mei afgerond zijn. De zone tussen de Assenedesteenweg (N436) en de Kerkstraat zal pas in de zomervakantie aan de beurt zijn, omdat daar veel schoolgaande jeugd passeert.

Parkeerbeleid

Om plaats te maken voor de bredere fietspaden zullen enkele parkeerstroken verdwijnen. Zwaar verkeer zal in de toekomst op drie toegewezen locaties kunnen parkeren. Een overzicht van alle veranderingen is te vinden op de site van AWV: www.wegenenverkeer.be/zelzate.

Fietspad onderbroken

Tijdens de eerste fase van de werken zal het fietspad tussen de Kerkstraat en de John F. Kennedylaan (R4) onderbroken zijn. Fietsers volgen in beide richtingen een omleiding via de Kerkstraat, de Leegstraat en de John F. Kennedylaan (R4). Gemotoriseerd verkeer ondervindt weinig hinder.