Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit weekend asfalteringswerken op Aarschotsesteenweg en Vuntcomplex in Wilsele

Dit weekend asfalteringswerken op Aarschotsesteenweg en Vuntcomplex in Wilsele

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert van vrijdagavond 24 april tot zondagmiddag 26 april werken uit op de Aarschotsesteenweg en de gewestweg Vuntcomplex in Wilsele, in het kader van het project ‘Leuven Noord’. Over een totale afstand van zo’n 900 meter leggen we een nieuwe asfaltlaag aan. Tijdens de werken wordt de Aarschotsesteenweg in Wilsele volledig afgesloten voor het autoverkeer. Het verkeer op de gewestweg Vuntcomplex blijft mogelijk in één richting, van Leuven naar Wilsele. Omwille van de werken zijn dit weekend bovendien alle op- en afritten van het complex Wilsele/Kessel-Lo (nr. 20) afgesloten.

Alle informatie over deze werken kan u hier nalezen

Hertracering en vernieuwing Aarschotsesteenweg

De asfalteringswerken gebeuren in het kader van de hertracering en vernieuwing van de Aarschotsesteenweg in WIlsele. Vorig jaar werd de gewestweg verlegd ter hoogte van het viaduct. Nu loopt ze niet langer onder de Duitse Brug, maar onder een andere spoorwegbrug. Dit jaar vernieuwen we de asfaltlaag en de fietspaden aan beide kanten van de rijweg. Normaal gezien zou Wegen en Verkeer de asfalteringswerken tijdens het eerste weekend van april hebben uitgevoerd. Omwille van de maatregelen in het kader van het coronavirus, is deze planning gewijzigd. 

 
Woningen in werfzone tijdelijk niet bereikbaar

De werken vinden plaats van vrijdagavond 24 tot zondagmiddag 26 april. Eerst verwijderen we de asfaltlaag in de volledige werfzone: op de Aarschotsesteenweg van het viaduct tot aan het kruispunt met het Vuntcomplex, en op het Vuntcomplex van het kruispunt tot aan de spoorwegbrug. De nieuwe asfaltlaag plaatsen we daarna in verschillende fases. Tijdens de werken wordt de werfzone op de Aarschotsesteenweg volledig afgesloten in beide richtingen. Bovendien zijn alle op- en afritten van het complex Wilsele/Kessel-Lo (nr. 20) dit weekend afgesloten. De gewestweg Vuntcomplex blijft toegankelijk in één richting, van Leuven richting Wilsele. Ook zijn de woningen in de werfzone langs de Aarschotsesteenweg en de wijk Wilselsesteenweg/Klein Langeveld dit weekend tijdelijk niet bereikbaar met de wagen. Te voet en met de fiets blijft dit wel altijd mogelijk.

 
Overige werken op de Aarschotsesteenweg

Wegen en Verkeer voert in 2020 nog werken uit op de Aarschotsesteenweg. In het weekend van 9 en 10 mei plaatsen we vanop de Aarschotsesteenweg met grote hijskranen liggers op het viaduct van Wilsele. Daarom wordt dit weekend de Aarschotsesteenweg afgesloten in beide richtingen. Later werken we ook het fietspad langs de Aarschotsesteenweg richting Aarschot af. Deze werken werden stopgezet in maart 2020 omwille van het coronavirus. Wanneer dit juist zal gebeuren, is op dit moment nog niet bekend.