Overslaan en naar de inhoud gaan

Doortocht centrum Stabroek onderbroken van 17 tot en met 19 september

Doortocht centrum Stabroek onderbroken van 17 tot en met 19 september

Asfaltwerken op Dorpsstraat zijn laatste fase van grondige herinrichting N111

Tijdens het weekend van 17 tot 19 september krijgt de Dorpsstraat (N111) in Stabroek nog een nieuwe toplaag asfalt vanaf het kruispunt Abtsdreef/Picoloplein tot en met het kruispunt met de Grote Molenweg. Deze asfaltwerken waren eerst begin juli voorzien, maar konden door het slechte weer niet doorgaan. Tijdens de asfaltwerken is er geen doorgang mogelijk op de N111 in Stabroek en dit vanaf vrijdagavond 17 september om 18 uur. De Dorpsstraat, inclusief de kruispunten, blijven volledig afgesloten tot zondagnamiddag 19 september.

Dorpsstraat weekend volledig afgesloten
Tijdens de werken in het weekend van 17 september is gemotoriseerd verkeer niet mogelijk op de Dorpsstraat. Van en naar het centrum van Stabroek loopt een omleiding via onder andere de op- en afrittencomplexen ‘Berendrecht’ en ‘Leugenberg’ en de lokale wegen (max. 3,5t): Oud Broek, Abtsdreef, Lassonhoflaan, Grote Molenweg, ’s Hertogendijk, Dijkstraat en Ettenhoven. Enkel voetgangers en fietsers kunnen de Dorpsstraat passeren over de nieuwe fiets- en voetpaden.
Winkelcentrum Picoloplein en de KMO-zone blijven bereikbaar via de A12/haven en het Laageind (in- en uitrijden via de Conservenweg).
Voor vrachtverkeer (+ 3,5t) gelden er omleidingen vanaf de A12 langs ofwel de A4 (Hoogerheide, NL) of de E19.

Openbaar vervoer
De asfaltwerken hebben een grote impact op de dienstregeling van De Lijn. Van vrijdag 17 september tot en met zondag 19 september is er geen verbinding tussen Stabroek en Hoevenen en is er ook geen rechtstreekse verbinding tussen Stabroek en Zandvliet. Meer info op www.delijn.be/omleidingen.
 
Herinrichting N111 afgerond eind september
De asfaltering van de Dorpsstraat is het laatste grote werk van de herinrichting van de N111. In september doet de aannemer nog enkele afwerkingen ter hoogte van het gemeentehuis, maar die zullen amper voor verkeershinder zorgen. Daarna is de volledige herinrichting van de N111 die dwars door Stabroek loopt volledig afgerond. De N111 is niet alleen een belangrijke gewestweg, maar vormt ook de centrale as door de dorpskern van Stabroek. De nieuwe enkelrichtingsfietspaden aan weerszijden van de weg, de kiss-and-ridezone aan de schoolomgeving en de heraangelegde kruispunten met oversteekpunten met een middenberm zorgen voor een veiligere verkeerssituatie voor álle weggebruikers.
 
De ingrijpende werken hebben bijna twee jaar geduurd en zorgden onvermijdelijk voor verkeershinder. Maar dankzij een tijdelijke weg en een uitgebreid minderhinderplan bleef verkeer in één richting mogelijk en waren winkels en bedrijven maximaal bereikbaar. In ruil voor hun geduld kregen de bewoners een veiligere en leefbaardere weginrichting met meer groen waardoor het aangenaam wonen, werken en winkelen is.
 
Weersgevoelig
Opgelet, asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele informatie over het project is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/stabroek.

DOORTOCHT CENTRUM STABROEK ONDERBROKEN VAN 17 TOT EN MET 19 SEPTEMBER

Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.