Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie grote werven van Wegen en Verkeer open voor publiek tijdens Open Wervendag

Drie grote werven van Wegen en Verkeer open voor publiek tijdens Open Wervendag

Op zondag 26 mei opent het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de werfhekken van drie grote projecten. Rode draad is de bouw van drie bijzondere bruggen: de stedelijke Verapazbrug in Gent, het ecoduct aan het Hallerbos en een nieuwe snelwegbrug in Ranst. 

Jong en oud worden door de werfzones gegidst en ontdekken hoe de projecten het verkeer veiliger en meer op maat van mens en natuur maken. Bezoekers die meer willen weten over het werken bij AWV, kunnen op de werven ook in gesprek gaan met rekruteerders.

Beeld: Verapazbrug in Gent, één van de drie Open Werven van AWV.

Verapazbrug in Gent

De toekomstige Verapazbrug verbindt de Muidelaan over het Handelsdok met de Afrikalaan. Zo loopt de kleine stadsring (R40) via de Muidelaan naar Dampoort. De grote ring rond Gent (R4) wordt vlotter bereikbaar en de buurt wordt aangenamer om te leven en te werken.

Tijdens Open Wervendag leren mensen meer over de uitdagingen om een brug over water te bouwen,  over technieken en materialen en over hoe het project ruimte maakt voor wandelaars, fietsers en groen.

Snelwegbrug in Ranst

De vernieuwing van de brug van de Vaartstraat in Ranst (E313) draait op volle toeren. De middenpijler is net gebouwd en momenteel werkt de aannemer, Willemen Infra, aan de fundering van de landhoofden. De nieuwe brug verbindt ook twee natuurgebieden via een ecoduct, waardoor de E313 binnenkort niet langer een harde barrière zal zijn voor dieren in de buurt.

Bezoekers krijgen zondag tekst en uitleg van het projectteam. Ook voor de allerkleinsten zijn er activiteiten en de legendarische lokale motorclub, met clublokalen naast de brug, ontvangt bezoekers voor een drankje met uitzicht op de werf.

Ecoduct Hallerbos

Met de bouw van een ecoduct over de ring rond Brussel (R0) bouwt AWV samen met het Departement Omgeving, het Agentschap voor Natuur en Bos en Stadsbaders Contractors een groene oversteek voor onder andere reeën, hazelwormen en vleermuizen uit het bekende Hallerbos, de plek waar elk jaar de blauwe boshyacinten bloeien. 

Bezoekers verkennen zondag het brugdek van 65 meter breed - met plaats voor dieren én fietsers - en krijgen een uitzicht vanop de trappentoren. 

Lancering werkgeverscampagne

Open Wervendag is ook meteen het officiële startschot van de nieuwe rekruteringscampagne van AWV. Tijdens de Open Wervendag kunnen geïnteresseerden passeren aan onze stand en in gesprek gaan met een HR-collega.

Met de slagzin ‘Jouw nieuwe baan, daar werken we aan’ gaat het agentschap op zoek naar allerlei (technische) talenten, van districtsmanagers tot verkeersleider, projectmanagers tot werfleiders, maar ook heel wat andere experten en ondersteunende functies.

Het bezoek aan de open werven is gratis, maar inschrijven is nodig: