Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie nieuwe stap/trap-oversteekplaatsen op Kasteelstraat (N771) in Oudsbergen

Drie nieuwe stap/trap-oversteekplaatsen op Kasteelstraat (N771) in Oudsbergen

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt vanaf maandag 10 oktober 2022 aan bijkomende oversteekplaatsen voor actieve weggebruikers op de Kasteelstraat (N771) in Oudsbergen. Ter hoogte van de Weg naar Opitter en aan de Verbindingsstraat komen er nieuwe voetgangersoversteekplaatsen met heldere verlichting. Op de fietsroute, aan de kruising met de Verbindingsstraat, wordt eveneens een extra fietsoversteekplaats ingericht. Zo worden verschillende knelpunten op belangrijke schoolroutes aangepakt, en kunnen kinderen in de omgeving van Gruitrode en Opoeteren veiliger naar school gaan. De uitvoering van de werken duurt een 2-tal weken.

Verlichte en veilige oversteekplaatsen aan bushaltes en fietsroute

AWV werkt aan veilige voetgangersoversteekplaatsen op de Kasteelstraat. Deze komen er aan de bushalte Neerglabbeek - Weg naar Opitter en de bushalte Neerglabbeek - Heyweg, ter hoogte van de Weg naar Opitter en de Verbindingsstraat. De oversteekplaatsen worden eveneens voorzien van heldere verlichting om de zichtbaarheid van actieve weggebruikers te verhogen. 

Op de fietsroute, aan de kruising met de Verbindingsstraat, wordt ook een extra fietsoversteekplaats ingericht. Zo kunnen fietsers, die vanuit het Noorden komen, ook gemakkelijker en veiliger de Kasteelstraat oversteken.

De werken starten 10 oktober en zullen een 2-tal weken duren.

Minderhinder-maatregelen: beurtelings autoverkeer

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

De werken bevinden zich voornamelijk in de midden- en zijbermen, alsook in de markeringszones op de rijweg. 

Fietsers worden omgeleid langs de werkzone, aan de overkant van de rijweg.

Gemotoriseerd verkeer blijft mogelijk, maar dient beurtelings over een kort traject langs de werkzone te rijden. Er worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst om deze doorstroming te regelen.

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.