Overslaan en naar de inhoud gaan

E314 komend weekend afgesloten tussen knooppunt Kerensheide (NL) en Genk-Oost

E314 komend weekend afgesloten tussen knooppunt Kerensheide (NL) en Genk-Oost

De E314 is komend weekend afgesloten in de richting Lummen tussen knooppunt Kerensheide (NL) en Genk-Oost (complex 32). Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt het wegdek tussen het viaduct Boorsem en het ecoduct Kikbeek. Verkeer komende uit Nederland wordt vanaf vrijdagavond 16 juni tot en met maandagochtend 19 juni omgeleid naar de grensovergangen in Maaseik of Lanaken en kan via de N78 richting Maasmechelen. Vorig weekend werden deze werken nog uitgesteld wegens de hitte. In een volgend weekend zal de E314 in principe nog een laatste keer afgesloten zijn.

AWV werkt komend weekend tussen het viaduct Boorsem en ecoduct Kikbeek. Daarom is de snelweg afgesloten tussen Kerensheide (NL) en complex Genk-Oost vanaf vrijdag 16 juni - 20u tot en met maandag 19 juni - 6u. Zoals voorgaande weekends wordt verkeer omgeleid via de grensovergangen in Maaseik of Lanaken en kan via de N78 richting Maasmechelen rijden. De oprit richting Lummen van complex 33 Maasmechelen is ook afgesloten. Richting Nederland blijven de snelweg en complex 33 Maasmechelen wél open. 

Toplaag geluidsreducerend asfalt 

Vanaf het viaduct Boorsem tot voorbij de afrit van complex 33 Maasmechelen voorzien we komend weekend de geluidsreducerend toplaag asfalt. Die geluidsarme toplaag vermindert het rolgeluid met 3 tot 6 dB(A) ter hoogte van de banden. Tussen het complex en ecoduct Kikbeek vernieuwen we het wegdek tot en met de onderlaag asfalt van 6 cm. In een volgend weekend voorzien we in principe in die zone de toplaag geluidsreducerend asfalt.
 
Verkeer richting Lummen rijdt de komende week nog met verlaagde snelheid over de onderlaag asfalt.

Planning steeds weersafhankelijk

De E314 richting Lummen gaat nog één weekend afgesloten zijn vanaf knooppunt Kerensheide (NL) tot en met complex 32 Genk-Oost. Dan wordt het resterende gedeelte toplaag asfalt aangebracht.

Opgelet: deze werken zijn zeer sterk afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning kan nog wijzigen wanneer die omstandigheden niet naar behoren blijken. Het geluidsreducerende asfalt dat AWV voorziet, kan enkel aangebracht worden bij optimale droge weersomstandigheden. Het gaat om verschillende lagen asfalt en de markeringen op de snelweg.

Blijf op de hoogte over de werken

Meer info over het project vind je op www.wegenenverkeer.be/maasmechelen