Overslaan en naar de inhoud gaan

Fase twee werken N108 tussen Lier en Duffel start maandag

Fase twee werken N108 tussen Lier en Duffel start maandag

Op 23 augustus startte het Agentschap Wegen en Verkeer met grootschalige onderhoudswerken op de N108 tussen Duffel en Lier. In de eerste fase werd het wegdek van de Oude Liersebaan en Berkehoevelaan in Duffel vernieuwd, en dit tussen de Trapstraat en de KMO-zone Itterbeek. Volgende week verschuiven de werken naar het andere uiteinde van de N108. Van 6 tot 27 september zijn de Hoogveldweg en Waversesteenweg in Lier aan de beurt.

Rijwegvernieuwing en nieuwe fietspaden in Lier
De tweede fase van de onderhoudswerken bestaat uit twee delen. Enerzijds vernieuwt AWV het wegdek van de N108 tussen de Aarschotsesteenweg en de zijstraat Anderstad. Daarnaast werken we in deze fase ook aan de fietsveiligheid tussen de Ceciliastraat en Zuut. Het oostelijk fietspad op de brug over het Netekanaal (Zuut tot Anderstad) en de oversteek aan de Ceciliastraat worden vernieuwd.
 
In de volgende fase vernieuwen dan ook het westelijke fietspad op de brug en leggen we een nieuwe fietsoversteek aan ter hoogte van Zuut. Dit gebeurt samen met de rijwegvernieuwing tussen Anderstad en de KMO-zone Itterbeek.
 
Omleiding doorgaand verkeer via N14
Ook in deze fase is de werfzone afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het doorgaande verkeer tussen Duffel en Lier blijft dus de omleiding volgen via de N14.

Plaatselijke bereikbaarheid wijk Herderin
Bewoners (en hun bezoekers) van de wijk Herderin kunnen van 6 tot 27 september hun woning enkel bereiken komende van Duffel. Op de brug over het Netekanaal blijft één rijstrook beschikbaar voor bestemmingsverkeer. Tijdelijke verkeerslichten leiden het plaatselijke verkeer beurtelings langs de werfzone tot aan de zijstraat Anderstad.
 
Opritten en garages langs de N108 zelf zijn niet bereikbaar met de auto in deze periode. Parkeren kan in de achterliggende wijk om dan het laatste stukje te voet tot aan de woning te wandelen.

Meer info
De meest actuele informatie is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/duffel en www.wegenenverkeer.be/lier.

VANAF MAANDAG WERKEN OP N108 IN LIER TUSSEN AARSCHOTSESTEENWEG EN ANDERSTAD

Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.