Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietspaden Kiezel (N126) in Meerhout worden breder

Fietspaden Kiezel (N126) in Meerhout worden breder

Vanaf dinsdag 9 april voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aanpassingen uit aan de fietspaden langs Kiezel (N126) in Meerhout, tussen de brug over de snelweg (E313) en het kruispunt met Biezenhoed (N156). De fietspaden worden verbreed naar twee meter aan beide zijden van de rijweg en vrijliggend aangelegd. Daarnaast maakt de aannemer de bushaltes ‘Zittaart Biezenhoed’ toegankelijker. De werkzaamheden duren ongeveer twee maanden. Er geldt een omleiding.

Om de verkeersveiligheid van de actieve weggebruiker te waarborgen en het rijcomfort te verhogen, zorgt een aannemer in opdracht van AWV voor een verbreding van de enkelrichtingsfietspaden langs Kiezel (N126) naar vrijliggende fietspaden van twee meter breed. De werfzone bevindt zich tussen de brug over de E313 en het kruispunt met Biezenhoed (N156). De fietspaden sluiten zo aan op de reeds verbrede fietspaden ter hoogte van de brug over het kanaal. Daarnaast maakt het agentschap bushaltes ‘Zittaart Biezenhoed’ toegankelijk, zodat onder andere rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden vlot en veilig kunnen gebruikmaken van het openbaar vervoer”, aldus de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

Twee maanden werken vanaf 9 april

De werkzaamheden starten op dinsdag 9 april en duren ongeveer twee maanden. Gedurende die periode volgt plaatselijk verkeer richting Tessenderlo een omleiding via Biezenhoed (N156) - Meerhoutstraat. De bussen van De Lijn volgen dezelfde omleiding. Doorgaand verkeer op grotere afstand rijdt via Biezenhoed (N156) - Hezemeer - Nieuwebaan (N174). Richting Meerhout blijft de N126 toegankelijk.

Brug over kanaal afgesloten op 8 april

Op maandag 8 april voert De Vlaamse Waterweg nv (DVW) werkzaamheden uit aan de brug in Kiezel, over het Albertkanaal. De brug wordt daarvoor gedurende één dag afgesloten in beide richtingen. Deze ingrepen staan los van de werken van AWV. Voor meer info, contacteer DVW via info@vlaamsewaterweg.be of via +32 11 29 84 00.

Meer info

De planning is opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werfomstandigheden en kan bijgevolg nog aangepast worden. De meest actuele info is steeds beschikbaar via www.wegenenverkeer.be/meerhout.