Overslaan en naar de inhoud gaan

Groenendaal (Hoeilaart) : verkeershinder voor fietsers en automobilisten op Terhulpensesteenweg

Groenendaal (Hoeilaart) : verkeershinder voor fietsers en automobilisten op Terhulpensesteenweg

HOEILAART / TERHULPENSESTEENWEG (N275)
Groenendaal (Hoeilaart): verkeershinder voor fietsers en automobilisten op Terhulpensesteenweg

De Terhulpensesteenweg (N275) wordt vanaf 3 augustus een half jaar lang afgesloten, voor fietsers in de beide rijrichtingen en voor automobilisten enkel in de rijrichting van Brussel. Het Agentschap Wegen en Verkeer legt o.a. een nieuw dubbelrichtingsfietspad en een “geleidingswand” voor dieren aan. Wegen en Verkeer heeft met de lokale politie en in samenspraak met het gemeentebestuur van Hoeilaart omleidingsroutes uitgestippeld voor de fietsers en voor het autoverkeer richting Brussel. Voor de automobilisten die in de rijrichting van Hoeilaart rijden, blijft de steenweg open.

Ga naar wegenenverkeer.be/hoeilaart voor een omleidingskaartje en meer informatie over de werken

Omleidingen fietsers en auto’s

De werken starten volgens de huidige planning op dinsdag 3 augustus. Ze duren ongeveer zeven maanden, tot maart 2022. Tijdens de werken blijft de Terhulpensesteenweg voor auto’s maar in één rijrichting geopend. Enkel het verkeer richting Hoeilaart kan langs de werken rijden, het verkeer richting Brussel moet een omleiding volgen via de R0, E411 en de Vorstlaan(R22). Voor fietsers wordt de weg helemaal afgesloten tussen de ring en de Bundersdreef. in beide richtingen rijd je om via het Zoniënwoud.

Dubbelrichtingsfietspad van drie meter breed

Wegen en Verkeer steekt de Terhulpensesteenweg volledig in het nieuw. In het ontwerp ging er veel aandacht naar fietsers. Het dubbelrichtingsfietspad is vandaag amper 1,5 meter breed. Na de werken wordt dat 3 meter. Tussen fietsers en auto’s komt er ook een houten afscheiding met geïntegreerde verlichting erbovenop. Zo fiets je na de werken comfortabel en veilig tussen Hoeilaart en Brussel.

Veilig oversteken voor dieren

De Terhulpensesteenweg loopt door het Zoniënwoud, een van de belangrijkste natuurgebieden van ons land. Dankzij de ecotunnel die al enige jaren geleden gebouwd werd, kunnen dieren op een veilige manier de gewestweg oversteken naar de andere kant van het woud. Zodat de dieren veilig hun weg naar de ecotunnel vinden, legt Wegen en Verkeer langs de rijweg een betonnen “geleidingswand” aan. De Werkvennootschap zal tegelijkertijd met de werken van Wegen en Verkeer een “ecorecreaduct” aanleggen over de Brusselse ring (R0). 

Bushaltes

Ten slotte gaat ook het openbaar vervoer erop vooruit. De bushaltes aan de Bundersdreef worden allebei heraangelegd. Het perron aan de bushalte wordt hoger dan vandaag, zodat iedereen er comfortabel op de bus kan stappen.

> Actuele info op wegenenverkeer.be/hoeilaart

HERINRICHTING TERHULPENSESTEENWEG (N275)