Overslaan en naar de inhoud gaan

Grondige vernieuwing van N46 in Oudenaarde

Grondige vernieuwing van N46 in Oudenaarde

Op maandag 23 augustus gaat het Agentschap Wegen en Verkeer aan de slag op de Aalststraat/Wijnendale/Martijn Van Torhoutstraat (N46) in Oudenaarde. De gewestweg en fietspaden worden over een afstand van ruim 2 km vernieuwd. Ook de bushaltes worden heraangelegd.  Het verkeer richting Zwalm rijdt langs de werfzone, het verkeer richting Leupegem rijdt om. De werken duren ongeveer 3 maanden. 

 

Meer comfort, veiligheid en groen

De Martijn van Torhoutstraat is eerder al vernieuwd. Nu is het sluitstuk tot aan de N8 aan de beurt. Voor de veiligheid en een beter wegcomfort wordt het wegdek van de gewestweg grondig vernieuwd over een afstand van bijna 2,5 km. Ook de fietspaden krijgen een nieuwe asfaltlaag. Zo verhogen we niet alleen het rijcomfort maar kunnen we de fietspaden ook verbreden tot 1,75 m. Verder komt er aan het wandelpad tussen de Riedekenswijk en de Schelde ook een middengeleider op de rijbaan. Fietsers en voetgangers kunnen zo veiliger oversteken. Verder verhogen we het comfort voor gebruikers van het openbaar vervoer door de  bushaltes binnen de werkzone toegankelijker te maken en vernieuwen. Tot slot voorzien we op verschillende plaatsen grotere groenvakken. Deze vakken zullen het wegbeeld versmallen wat de verkeersveiligheid ten goede komt.

 

Hoe rijdt het verkeer?

Het verkeer richting Zwalm rijdt langs de werfzone. Het verkeer richting Edelareberg/Leupegemstraat (N8) rijdt om via de Oudstrijdersstraat (N441), de Ohiostraat, de Graaf Van Landaststraat en de Westerring (N60) waar het aan de rotonde Leupegem haar weg kan vervolgen. Ook fietsers kunnen langs de werfzone rijden of volgen een plaatselijke omleiding. 

 

Alle info en omleidingen op www.wegenenverkeer.be/Oudenaarde