Overslaan en naar de inhoud gaan

Grondige vernieuwing voor kruispunt Grote Steenweg (N1) in Waarloos

Grondige vernieuwing voor kruispunt Grote Steenweg (N1) in Waarloos

Vanaf maandag 7 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met een grondige vernieuwing van het kruispunt van de Grote Steenweg (N1) met de Michel Geysemansstraat en de Ferdinand Maesstraat in Waarloos (Kontich). De weginfrastructuur van het kruispunt krijgt een nieuw kleedje. De werken zijn voorzien tot halverwege augustus. De Grote Steenweg blijft meestal in beide richtingen open, maar kruisend verkeer vanuit de zijstraten zal tijdens de werken niet mogelijk zijn.

Heraanleg kruispunt
Het drukke kruispunt van de Grote Steenweg (N1) met de M. Geysemansstraat en de F. Maesstraat is aan een grondige vernieuwing toe. Aan de huidige indeling van het kruispunt zullen geen grote wijzigingen gebeuren, maar de weginfrastructuur wordt wel volledig in een nieuw kleedje gestoken. Zo zullen er nieuwe fietspaden worden aangelegd in asfalt en wordt er voor  fietsers ook meer opstelruimte voorzien op het kruispunt. Daarnaast wordt ook de rijweg op alle takken van het kruispunt aangepakt. De klinkers ter hoogte van de M. Geysemansstraat verdwijnen en maken plaats voor een comfortabel wegdek in asfalt. Verder wordt ook de verkeerslichteninstallatie volledig vernieuwd en wordt er op de Grote Steenweg richting Hove een bushaven aangelegd ter hoogte van de discotheek.
 
Werken in drie fases
De hoofdmoot van de werken aan het kruispunt zal in juni en juli plaatsvinden, voor het bouwverlof. Tijdens de eerste fase, van 7 tot 21 juni, wordt de oostzijde van het kruispunt aangepakt (kant F. Maesstraat). Vervolgens wordt er in fase 2, van 21 juni tot 9 juli, gewerkt aan de westzijde van het kruispunt (kant M. Geysemansstraat). Ten slotte vinden er tijdens de eerste twee weken van augustus nog nachtwerken plaats voor de vernieuwing van het asfalt en de indienstname van de nieuwe verkeerslichten. 
 
Verkeershinder
Om de hinder voor het verkeer te beperken, worden de werken op het kruispunt in twee helften aangepakt. Op die manier blijft er op de Grote Steenweg tot aan het bouwverlof altijd verkeer in beide richtingen mogelijk. Kruisend verkeer op het kruispunt is echter zowel tijdens fase 1 als tijdens fase 2 niet mogelijk. Voor verkeer van/naar Waarloos en van/naar Rumst en Reet worden omleidingen voorzien. Ook voetgangers en fietsers worden plaatselijk omgeleid om de werfzone te vermijden. Afhankelijk aan welke zijde de werken zich bevinden, blijven de zijstraten van het kruispunt bereikbaar volgens het rechts-in-rechts-uit principe. Tijdens het nachtwerk in augustus zal de Grote Steenweg afgesloten worden in beide richtingen.

Meer info
Opgelet, de huidige planning van de werken is onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info over de werkzaamheden is steeds terug te vinden op www.wegenenverkeer.be/kontich.

GRONDIGE VERNIEUWING VOOR KRUISPUNT GROTE STEENWEG (N1) IN WAARLOOS

Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.