Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg fietspad R30 Brugge Sint-Pieterskaai en Fort Lapin vanaf 10 oktober

Heraanleg fietspad R30 Brugge Sint-Pieterskaai en Fort Lapin vanaf 10 oktober

Vanaf maandag 10 oktober legt het Agentschap Wegen en Verkeer nieuwe fietspaden aan langs de Sint-Pieterskaai (R30) en Fort Lapin (R30) in de richting van Dampoort in Brugge. Vanaf de middenbermgeleider op Fort Lapin (R30) tot aan het kruispunt met de Koolkerkse Steenweg (N374) wordt eveneens zo’n 160 meter asfalt onthard. Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de werken zo’n veertig werkdagen duren.

De werken starten gefaseerd op maandag 10 oktober en zouden, als alle weersomstandigheden meezitten, zo’n veertig werkdagen duren. De werkzaamheden langs de Sint-Pieterskaai (R30) starten eerst en zullen zo’n vijftien dagen in beslag nemen. Vervolgens start AWV met de heraanleg van het fietspad op Fort lapin (R30). Deze zouden tien werkdagen duren. Tot slot wordt het stuk wegdek op Fort Lapin tot aan het kruispunt met de Koolkerkse Steenweg (N374) onthard. Hier worden vijftien werkdagen voor voorzien.

“De werken op de Sint-Pieterskaai (R30) en Fort Lapin (R30) in de richting van Dampoort maken deel uit van het relanceplan voor de fietser”, legt Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) uit. “Door de fietspaden op de Sint-Pieterskaai te verhogen, maken we de fietser zichtbaarder, wat hun veiligheid ten goede komt. De heraanleg van het fietspad op Fort Lapin maakt het fietsen langs het kanaal dan weer comfortabeler.”

Nieuwe fietspaden Sint-Pieterskaai

Op de Sint-Pieterskaai (R30) in de richting van Dampoort, langs het kanaal, wordt het fietspad over een afstand van 90 meter verhoogd en in asfalt aangelegd, dit ter hoogte van de brug tot aan het kruispunt met de Walweinstraat. Fietsers die uit de richting van Sint-Pieters komen zullen tijdens de duur van deze werken veilig kunnen omrijden via de IJzerstraat en de Komvest richting de Walweinstraat. Het kruispunt met de Walweinstraat zelf wordt niet meegenomen in de werken. Voor automobilisten wordt er geen hinder verwacht.  

Asfalteringswerken fietspaden Fort Lapin 

Net over het kruispunt met de Walweinstraat, in de richting van de Dampoort, wordt het fietspad over een afstand van 300 meter opnieuw aangelegd. Dit betreft het stuk fietspad langs de kaai op Fort Lapin (R30) tot aan de middenbermgeleider waar de fietsers hun baan kruisen met de rijweg. De nieuwe verharding moet het traject voor de fietser comfortabeler maken. Fietsers die vanuit de richting van de Warandebrug komen, zullen kunnen omrijden via de Komvest en Buiten De Dampoort. Voor automobilisten wordt er geen hinder verwacht. 

Ontharding

Tijdens de werken wordt vanaf de middenbermgeleider op Fort Lapin (R30) tot aan het kruispunt met de Koolkerkse Steenweg (N374) tegelijk zo’n 160 meter aan asfalt onthard.

Meer weten?

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/brugge.