Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg van oversteekplaats Beernemstraat (N370) in Wingene

Heraanleg van oversteekplaats Beernemstraat (N370) in Wingene

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt de oversteekplaats op de Beernemstraat (N370) in Wingene opnieuw aan. Zo wordt het veiliger voor voetgangers en fietsers om over te steken. De werken starten op 24 juni en duren naar verwachting 2 maanden, als de weersomstandigheden dit toelaten. De werken worden uitgevoerd naar aanleiding van de verkaveling op het naastgelegen terrein. 

De oversteekplaats ter hoogte van de parking van Cultureel Centrum de Feniks, die het centrum van Wingene met het sportcentrum en het zwembad verbindt, krijgt een vrijliggend fietspad aan één zijde in de richting van de H. Sacramentstraat (N327a). Ook wordt het asfalt vernieuwd, net als de wegmarkeringen, en wordt er verlichting geplaatst om de zichtbaarheid te verhogen. De werken starten 24 juni en duren naar verwachting 2 maanden. 

Beernemstraat afgesloten tijdens werken

De Beernemstraat is afgesloten voor al het doorgaande verkeer tijdens de werken. Voor voetgangers en fietsers wordt een omleiding voorzien via de Sint-Annaweg, Futselstraat en de Pastoor Termotestraat. De werken hebben ook invloed op de bussen van lijnen 280 en 281 van De Lijn. Voor gemotoriseerd doorgaand verkeer in beide richtingen wordt een omleiding voorzien via de Oude Bruggestraat (N327), Tieltstraat (N327) en de H. Sacramentstraat. Daarnaast wordt er een tijdelijk parkeerverbod ingesteld in de Oude Bruggestraat (N327) en de Tieltstraat (N327).