Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Turnhoutsebaan: werken op schema

Herinrichting Turnhoutsebaan: werken op schema

De werken aan de Turnhoutsebaan (N127) lopen nog altijd volgens plan. De aannemer is blijven werken met inachtneming van alle strikte veiligheidsmaatregelen en start deze week een extra fase op. Over een afstand van 4,5km wordt het betonnen wegdek van de Turnhoutsebaan tussen de Langenberg en de gemeentegrens met Tessenderlo gerenoveerd. Tegelijkertijd is volgende week de nieuwe betonnen gewestweg vanaf de Citadellaan tot de Broekstraat een feit. Het Agentschap Wegen en Verkeer investeert € 8,8 miljoen in dit project.

Betonrenovatie voor meer rijcomfort en minder rolgeluid
Sinds maandag 4 mei wordt de bestaande rijbaan tussen het kruispunt met de Langenberg en de Heggebossenweg aan de grens met Tessenderlo gerenoveerd. Over een lengte van 4,5 km schraapt het agentschap een dun laagje van de beton af om het wegdek op die manier te egaliseren. Vervolgens krijgen alle naden tussen de betonplaten een nieuwe voegvulling. Deze ingrepen moeten het rijcomfort verhogen en het rolgeluid verminderen. Deze fase duurt tot het bouwverlof. In het najaar krijgt het fietspad langs dit traject nog een opknapbeurt met een nieuwe asfaltlaag.

Bocht aan ‘Langenberg’ voortaan minder scherp
Om de veiligheid van alle weggebruikers te verhogen, legt het agentschap de bocht van de Turnhoutsebaan langs de zogenaamde ‘Langenberg’ – niet te verwarren met de straat verderop – aan in een minder scherpe curve. De eerste weghelft, tussen de Citadellaan en de Broekstraat, kreeg vorige week al haar nieuwe definitieve betondek. Op woensdag 14 mei is de andere weghelft, de buitenbocht, aan de beurt. 

Rioleringswerken over een maand overal afgerond
Nog tot eind mei voeren Aquafin en stad Diest de laatste rioleringswerken uit. In zowel de Langenberg als de Turnhoutsebaan werd inmiddels een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Deze maand wordt de Kruistraat en de Holleweg aangesloten op dit nieuwe stelsel met ook hier nieuwe buizen voor een aparte afvoer van regen- en afvalwater.

De huidige omleidingsroutes blijven gelden
Aan de huidige verkeerssituatie verandert niets. De omleidingsroutes via Zichem en Engsbergen blijven gelden tot het einde van de werken. Het omleidingsplan is beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/diest

Met dit project investeert Wegen en Verkeer in veiligere infrastructuur voor wie er fietst, de bus neemt of er met de auto rijdt.  Meer informatie over het project staat op de website van Wegen en Verkeer. De pagina over de werken op de Turnhoutsebaan is te vinden via www.wegenenverkeer.be/diest