Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellings- en onderhoudswerken op de Gentse ring (R4)

Herstellings- en onderhoudswerken op de Gentse ring (R4)

R4 - Gent

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert herstellings- en onderhoudswerken uit op drie locaties op de ring rond Gent (R4). Er wordt gewerkt ter hoogte van de Skaldenbrug, het tankstation Esso - Kennedylaan en Volvo Car Gent. De werken vinden plaats van maandag 13 mei tot en met vrijdag 17 mei 2024.

Drie locaties in het noorden van Gent

Er wordt gewerkt ter hoogte van de Skaldenbrug, in de richting van Merelbeke. Daar worden twee compound voegen vernieuwd en wordt de spoorvorming op het rechterrijvak hersteld. Ter hoogte van het tankstation Esso - Kennedylaan wordt op het rechterrijvak in de richting van Zelzate het wegdek vernieuwd. Als laatste wordt ter hoogte van Volvo Car Gent, in de richting van Merelbeke, de naad tussen de pechstrook en de rechterrijstrook geasfalteerd.

Telkens één rijstrook bereikbaar

Er wordt gestart ter hoogte van de Skaldenbrug, richting Merelbeke. Tijdens het herstellen van de compound voegen zal telkens één rijstrook open zijn voor het verkeer. Tijdens de asfalteringswerken wordt de oprit aan de Belgicastraat naar de R4 richting Merelbeke afgesloten. Er wordt een omleiding voorzien via nabijgelegen straten om via de Langerbruggestraat de R4 op te rijden. Tegelijkertijd wordt gewerkt ter hoogte van het tankstation Esso - Kennedylaan, richting Zelzate. Ook hier kan het verkeer door op één rijstrook in plaats van twee. Als laatste wordt gewerkt ter hoogte van Volvo Car Gent, richting Merelbeke. Enkel de linkerrijstrook blijft bereikbaar tijdens de werken.