Overslaan en naar de inhoud gaan

Hinder op Antwerpse Ring (R1) tijdens nacht van 5 op 6 juli

Hinder op Antwerpse Ring (R1) tijdens nacht van 5 op 6 juli

Tijdens de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 juli voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan het wegdek van de Ring rond Antwerpen (R1). Ter hoogte van Berchem wordt in de richting van Nederland een betonherstelling uitgevoerd. Daarnaast gebeuren er ook asfaltvernieuwingen ter hoogte van knooppunt Antwerpen-Noord. Daar wordt gewerkt op de aansluiting van de R1 naar de A12 komende van Merksem. Tijdens de werken worden meerdere rijstroken ingenomen en wordt het knooppunt Antwerpen-Noord gedeeltelijk afgesloten.

Betonherstelling richting Nederland

Op de Antwerpse Ring in Berchem voert AWV een betonherstelling uit in de richting van   Nederland. De werken gebeuren vrijdagnacht tussen 23.00 en 07.00 uur. Er worden drie rijstroken ingenomen. Het verkeer richting Nederland rijdt ‘s nachts over twee rijstroken. Vanaf zaterdagochtend 07.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur blijft één rijstrook afgesloten voor het uitharden van de betonherstelling. Tijdens die periode is er geen werfactiviteit meer.

Asfaltvernieuwing knooppunt Antwerpen-Noord

Tijdens dezelfde nacht van vrijdag op zaterdag werkt het agentschap ook ter hoogte van knooppunt Antwerpen-Noord. In de bocht van de R1 naar de A12 komende van Merksem wordt op twee locaties het asfalt vernieuwd. Tussen 22.00 en 09.00 uur is de aansluiting van de R1 naar de A12 komende van Merksem afgesloten. Er geldt een omleiding via complex Kleine Bareel [5]. Voor het verkeer komende van het noorden (A12/E19) is er geen hinder. 

Weersgevoelige werken

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.