Overslaan en naar de inhoud gaan

Houtlaan (N12) in Wijnegem dit weekend dicht tussen kruispunten met Turnhoutsebaan en Merksemsebaan

Houtlaan (N12) in Wijnegem dit weekend dicht tussen kruispunten met Turnhoutsebaan en Merksemsebaan

De vernieuwingswerken die het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) na de paasvakantie opstartte op de Houtlaan (N12) in Wijnegem, zijn bijna afgerond. Dit weekend wordt het nieuwe wegdek geasfalteerd ter hoogte van de kruispunten met de Turnhoutsebaan (N112) en de Merksemsebaan (N120). Daarvoor wordt de Houtlaan in beide richtingen afgesloten van vrijdagavond tot maandagochtend. Het gemotoriseerd verkeer volgt een omleiding via de E313, de Antwerpse Ring en de Bisschoppenhoflaan. Vanaf maandagochtend gaat de Houtlaan opnieuw open.

Houtlaan weekend afgesloten

Tijdens de werken aan de Houtlaan bleef er steeds gemotoriseerd verkeer mogelijk langs één zijde van de weg. Dit weekend moet de Houtlaan wel volledig afgesloten worden om het nieuwe wegdek te kunnen asfalteren ter hoogte van de kruispunten met de Turnhoutsebaan en de Merksemsebaan. Van vrijdagavond 24 juni (21u) tot maandagochtend 27 juni (05u) is er daarom geen gemotoriseerd verkeer mogelijk. Auto- en vrachtverkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de E313, de Antwerpse Ring (R1) en de Bisschoppenhoflaan (N120). Fietsers hebben wel doorgang over het reeds aangelegde dubbelrichtingsfietspad.

Werken maandag grotendeels klaar

Sinds midden april wordt de Houtlaan tussen de kruispunten met de Turnhoutsebaan en de Merksemsebaan grondig vernieuwd. Langs de kant richting Wommelgem verscheen intussen een nieuw, comfortabel dubbelrichtingsfietspad in asfalt. Het wegdek werd ook grondig aangepakt en het kruispunt van de Houtlaan met de Ertbruggestraat werd veiliger ingericht met een fietsoversteekplaats en afslagstroken voor het autoverkeer. In het najaar wordt de fietsoversteek nog beveiligd met verkeerslichten.

Vanaf maandag zijn de werken zo goed als klaar en is er geen grote hinder meer voor het verkeer. Op het deel van de Houtlaan tussen de Turnhoutsebaan en de Merksemsebaan geldt voortaan een maximaal toegelaten snelheid van 70 km/u.