Overslaan en naar de inhoud gaan

Kruispunt Krommewege in Maldegem opnieuw open vanaf 21 mei

Kruispunt Krommewege in Maldegem opnieuw open vanaf 21 mei

N44 / MALDEGEM

Het afgelopen halfjaar kreeg het kruispunt van Krommewege met de N44 in Maldegem een serieuze make-over. Met resultaat: fietsers en gemotoriseerd verkeer kunnen voortaan het bedrijventerrein Krommewege vlotter en veiliger bereiken. Nu zitten de werken erop. Vanaf dinsdag 21 mei is het kruispunt opnieuw volledig toegankelijk. Gisteren hebben de gemeente Maldegem en het Agentschap Wegen en Verkeer het kruispunt officieel ingehuldigd.

Vlot en veilig naar het bedrijventerrein

"Het kruispunt van de gewestweg N44 met de straat Krommewege was dringend aan vernieuwing toe. Vooral voor fietsers was de situatie er niet veilig, maar dankzij een nieuw afgescheiden fietspad aan het kruispunt plus een dubbelrichtingsfietspad en oversteekplaats in Krommewege is dat verleden tijd” aldus de minister van Mobiliteit en Openbare Werken. “Ook voor gemotoriseerd verkeer is de situatie flink verbeterd, met extra en langere afslagstroken op het kruispunt. Door Krommewege West af te sluiten van de N44, werd het kruispunt bovendien overzichtelijker en kan het bedrijventerrein vlotter afwikkelen naar de N44 met minder filevorming in Krommewege.

De heraanleg van dit kruispunt maakt deel uit van een volledige transformatie van het bedrijventerrein. In de Industrielaan is een vrachtwagenhalteerplaats gebouwd. En dankzij de nieuwe gescheiden riolering en de vernieuwing van de wegenis en optimalisatie van de fietspaden gaat de kwaliteit van de omgeving erop vooruit. Zo’n gescheiden riolering wordt momenteel overal in het bedrijventerrein aangelegd, niet alleen in de straat Krommewege. Zo werken we als lokaal bestuur Maldegem samen met Aquafin aan een evenwichtige waterhuishouding.

Kruispunt officieel ingehuldigd

De werken zijn gestart begin november 2023 en zouden oorspronkelijk tot juni 2024 duren, maar dankzij hard werk en goede omstandigheden is het project vroeger klaar. Een mooi resultaat waar alle partners trots op zijn. Op donderdag 16 mei hebben we het kruispunt daarom officieel ingehuldigd.

Maldegem

Afbraak tijdelijk kruispunt

Om te vieren dat de Dampoort in het nieuw zit, organiseren Wegen en Verkeer, FARYS en PuurGent een openingsfeest voor de buurt op zondag 26 mei. Op die manier willen ze de buurt nadrukkelijk bedanken voor het geduld en begrip tijdens de werken. 

Om de hinder tijdens de werken te beperken, was er een tijdelijk kruispunt ter hoogte van de Industrielaan. Dat tijdelijke kruispunt wordt de komende dagen nog afgebroken. Dat gebeurt zonder grote hinder voor het verkeer: tot en met 24 mei is er één rijstrook voor verkeer op de N44 in beide richtingen.