Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste werken in lus E40 vanuit Leuven richting binnen- en buitenring (R0) eerder uitgevoerd

Laatste werken in lus E40 vanuit Leuven richting binnen- en buitenring (R0) eerder uitgevoerd

Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst al enkele maanden nieuwe LED-verlichting in de verbindingslussen van de R0 met de E40 op het verkeersknooppunt in Sint-Stevens-Woluwe. Sinds 13 april werkt de aannemer in de verbindingslus waar het verkeer, dat vanuit Leuven komt, de binnen- of buitenring (R0) oprijdt. De werken verlopen vlot en de impact op het weinige verkeer is beperkt. Wegen en Verkeer beslist daarom om na het verwijderen van de betonnen verlichtingspalen en de kabelwerken in de bermen, meteen te starten met het plaatsen van de nieuwe verlichtingspalen. Zo kan deze moeilijke fase tijdens de huidige verkeersluwe periode volledig afgerond worden en blijft de impact beperkt. Het plaatsen van de nieuwe palen start vanaf 4 mei en duurt onder voorbehoud van onvoorziene (weers)omstandigheden tot 22 mei. De verkeerssituatie en de huidige nachtelijke omleidingen via het complex Evere (nr. 19) en het complex Sterrebeek (nr. 21) blijven ongewijzigd.

> Zie omleidingskaart verkeerssituatie vanaf 13 april tot 22 mei 

Nieuwe verlichting op verkeersknooppunt Sint-Stevens-Woluwe

Sinds november 2019 werkt een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer in Sint-Stevens-Woluwe, op het knooppunt van de E40 en de R0. Op 13 april werden de werken gestart in de laatste verbindingslus van het knooppunt, waar het verkeer vanuit Leuven de binnen- of buitenring (R0) oprijdt, om richting Charleroi/Namen of richting Gent/Antwerpen te rijden. In een laatste fase van de werken worden vanaf 4 mei de nieuwe LED-verlichtingspalen geplaatst. 

Verkeerssituatie tot 22 mei ongewijzigd 

De verkeerssituatie blijft tot het geplande einde van de werken op 22 mei ongewijzigd. De verbindingslus wordt tijdens de weekdagen van 21.00 ‘s avonds tot 5.00 uur ‘s morgens afgesloten. Het doorgaande verkeer richting Gent/Antwerpen en Charleroi/Namen wordt omgeleid via het op- en afrittencomplex van de E40 in Evere. Bestuurders die vanuit Leuven komen, zullen in Evere de afrit nemen om daarna onmiddellijk de oprit in de andere rijrichting te nemen. 

Luchthavenverkeer via afrit Sterrebeek (nr. 21) en Zaventem

Voor luchthavenverkeer, zowel vrachtverkeer Brucargo als passagiers die op de luchthaven moeten zijn, blijft de omleiding via de afrit in Sterrebeek (nr. 21) ingesteld. Vrachtverkeer volgt een omleiding via de Mechelsesteenweg (N227) en de Haachtsesteenweg (N21) om aan de Brucargo-zone te geraken. Passagiersverkeer wordt omgeleid via de Leuvensesteenweg (N2) en de Woluwelaan (R22) om via het op- en afrittencomplex Zaventem - Henneaulaan richting Brussels Airport te kunnen rijden. 
 
22.000 energiezuinige LED-lampen langs Vlaamse snelwegen