Overslaan en naar de inhoud gaan

Langere afslagstrook op kruispunt Herentalsebaan (N116) met Schanslaan

Langere afslagstrook op kruispunt Herentalsebaan (N116) met Schanslaan

Van maandag 22 tot en met maandag 29 augustus 2022 voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de Herentalsebaan (N116) in Borsbeek/Wommelgem. Ter hoogte van het kruispunt met de Schanslaan wordt de linksafslagstrook komende van Wommelgem verlengd. De werken zullen weinig hinder veroorzaken, er blijft steeds verkeer in beide richtingen mogelijk op de Herentalsebaan.

Verlenging afslagstrook naar Schanslaan

Vorig jaar werd het kruispunt van de Herentalsebaan met de Schanslaan grondig vernieuwd. Het kruispunt kreeg verkeerslichten, er kwamen nieuwe oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers en ook de rijweg werd aangepakt. De aanpassingen verbeterden de verkeersveiligheid en het comfort op dit kruispunt. Sindsdien stelt AWV vast dat de linksafslagstrook naar de Schanslaan komende van Wommelgem druk gebruikt wordt. De huidige capaciteit van deze opstelstrook wordt op drukke momenten al snel bereikt. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal daarom deze opstelstrook verlengen. De verhoogde middenberm op de Herentalsebaan, tussen de Schanslaan en de Vogelenzang, wordt daartoe ongeveer met de helft ingekort en vervangen door een rijstrook in asfalt.

Beperkte verkeershinder

De werken vinden plaats van maandag 22 tot en met maandag 29 augustus 2022.
Op de Herentalsebaan blijft er steeds gemotoriseerd verkeer in beide richtingen mogelijk. Ter hoogte van de werfzone wordt voor de duur van de werken een parkeerverbod ingesteld langs beide kanten van de Herentalsebaan. Zo kan het verkeer tijdens de werken over de parkeerstroken rijden. De rijstroken naast de verhoogde middenberm worden ingenomen door de werfzone. Voor fietsers en voetgangers is er geen hinder.

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/wommelgem en www.wegenenverkeer.be/borsbeek.