Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe bushaltes aan Hoppinpunt in Dendermonde

Nieuwe bushaltes aan Hoppinpunt in Dendermonde

N47 - DENDERMONDE

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt twee bushaltes langs de Sint-Gillislaan (N47) in Dendermonde. Aan het bestaande Hoppinpunt worden de haltes toegankelijk gemaakt voor alle reizigers. Het verkeer kan de werfzone passeren via tijdelijke verkeerslichten. De werken starten op maandag 11 maart.

Toegankelijke bushaltes

De twee bushaltes ter hoogte van de Sint-Egidiuskerk worden toegankelijk gemaakt voor alle reizigers door een verhoogd perron aan te leggen. De werken starten op maandag 11 maart en duren tot en met vrijdag 19 april. Tijdens het bouwverlof liggen de werken stil en zal er geen hinder zijn voor doorgaand verkeer.

Tijdelijke verkeerslichten

Er wordt gewerkt in twee fasen, per fase wordt een bushalte vernieuwd. Bussen van De Lijn gebruiken tijdelijke bushaltes in de buurt. Fietsers en het gemotoriseerd verkeer kunnen de werfzone beurtelings passeren. De beurtelingse doorgang wordt geregeld via tijdelijke verkeerslichten. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. De verkeerslichten aan het kruispunt ter hoogte van de kerk worden tijdens de volledige duur van de werken uitgeschakeld. De tijdelijke verkeerslichten zullen in de plaats het verkeer regelen. 

De Van Langenhovestraat wordt in één richting afgesloten. Verkeer op de Van Langenhovestraat kan niet naar de Sint-Gillislaan (N47) rijden. Verkeer op de Sint-Gillislaan (N47) kan wel de Van Langenhovestraat inrijden. Er zijn plaatselijke omleidingen voorzien.