Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe bushaltes en fietsoversteken aan kruispunt Vlasland

Nieuwe bushaltes en fietsoversteken aan kruispunt Vlasland

Vanaf maandag 20 september vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de twee bushaltes op de Olenseweg (N152) ter hoogte van het kruispunt Vlasland in Westerlo. Tegelijk creëert AWV veilige fietsoversteken op de Olenseweg, zodat de bushaltes vlot toegankelijk zijn. De werken starten aanstaande maandag en duren ongeveer twee maanden.

Toegankelijke bushaltes en veilige fietsoversteken
De nieuwe bushalte wordt aangelegd volgens de huidige normen op vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort. De bus blijft op de rijweg halteren, maar krijgt een verhoogd busperron. Hierdoor kunnen reizigers in alle comfort in- en uitstappen en wordt de bushalte een stuk toegankelijker voor rolstoelgebruikers. Voor blinden en slechtzienden brengen we de nodige blindegeleidetegels aan.
 
Het fietspad komt achter de busperrons te liggen, zodat fietsers en in- en uitstappende reizigers niet in conflict komen. Op de Olenseweg komen er veilige fietsoversteken. Daarvoor legt AWV ook middengeleiders aan, zodat de fietsers rijstrook per rijstrook kunnen oversteken en een rustzone hebben in de nieuwe middenberm.
 
Doorgaand verkeer mogelijk, fietsers omgeleid
De heraanleg en vernieuwing van de bushaltes duurt ongeveer twee maanden van maandag 20 september tot midden november. Langs de werfzone zal altijd één rijstrook vrijblijven voor het verkeer. Het doorgaande verkeer op de Olenseweg kan met tijdelijke verkeerslichten beurtelings over de vrije rijstrook de werfzone passeren.
 
De zijstraat Vlasland is tijdens de volledige duur van de werken afgesloten. Plaatselijk verkeer dat in Vlasland moet zijn, volgt een omleiding via het kruispunt met de Vijfhuizenstraat.
 
Het fietspad langs de Olenseweg ter hoogte van de werfzone is langs beide kanten afgesloten. Fietsers volgen een omleiding via de Vijfhuizenstraat, de Sint-Barbarastraat en Begijnenland om daarna via Vlasland terug op de N152 aan te sluiten en dit in beide richtingen.

NIEUWE BUSHALTES EN FIETSOVERSTEKEN AAN KRUISPUNT VLASLAND

Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.