Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe bushaltes op Tervuursesteenweg ter hoogte van ‘spottersplatform’ luchthaven

Nieuwe bushaltes op Tervuursesteenweg ter hoogte van ‘spottersplatform’ luchthaven

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf 11 maart 2024 de bushaltes op de Tervuursesteenweg (N227) ter hoogte van het asielcentrum 127bis en het ‘spottersplatform’ van de luchthaven in Steenokkerzeel. De nieuwe haltes krijgen in beide richtingen een aanliggend verhoogd perron en komen tegenover elkaar te liggen. Als alles volgens planning verloopt, duren de werken 4 weken. Doorgaand verkeer kan om de beurt langs de werfzone rijden.

4 weken werken met tijdelijke verkeerslichten

De werken starten op maandag 11 maart en per rijrichting wordt twee weken gewerkt. Er wordt telkens één rijstrook ingenomen, waardoor de Tervuursesesteenweg steeds open blijft voor verkeer. Voetgangers en fietsers steken over aan de tijdelijke verkeerslichten en kunnen aan de overkant de werfzone passeren. Het openbaar vervoer kan vertraging oplopen. Reizigers raadplegen daarom voor hun vertrek best de routeplanner van De Lijn via delijn.be/routeplanner. Doorgaand verkeer rijdt via tijdelijke verkeerslichten om de beurt voorbij de werfzone. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u.

Toegankelijke bushaltes

De nieuwe bushaltes krijgen in beide richtingen een aanliggend verhoogd perron met nieuwe schuilhuisjes. Zo wordt de toegankelijkheid van het openbaar vervoer verhoogt en kan iedereen er comfortabel de bus nemen. Het fietspad wordt achter beide bushaltes heraangelegd. De bussen stoppen na de werken op de rijweg.

wegenenverkeer.be/steenokkerzeel