Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe bushaltes op Vloeiherkstraat N777 in Wellen

Nieuwe bushaltes op Vloeiherkstraat N777 in Wellen

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters werkt samen met het Agentschap Wegen en Verkeer elke dag aan een veilige, vlotte en duurzame mobiliteit in Vlaanderen. De kwaliteit van de infrastructuur draagt daar uiteraard toe bij. Daarom maken we bushaltes toegankelijker en comfortabeler. Zo wordt de bus interessanter als alternatief voor de wagen.

Vanaf 28 november 2022 worden er nieuwe bushaltes gerealiseerd langs weerskanten op de Vloeiherkstraat (N777) in Wellen, tussen de zijstraten Stokstraat en Bamptweg. Een verhoging van de veiligheid en het comfort voor gebruikers van het openbaar vervoer en actieve weggebruikers. De werken duren een 4-tal weken met beperkte hinder.

Bussen houden straks halt op de rijweg van de Vloeiherkstraat, het gaat dus niet om vrijliggende bushavens. De nieuwe bushaltes worden volgens de huidige normen op vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort aangelegd. Zo krijgen de haltes alvast een verhoogd perron en wordt het fietspad plaatselijk vernieuwd. In een latere fase, na verwerving van de benodigde ruimte, worden de haltes mogelijk voorzien van een bushokje en een fietsenstalling.

Deze nieuwe haltes werden reeds opgenomen in het Vervoerplan van de Vervoerregio Limburg.

Minderhinder-maatregelen: beurtelings autoverkeer, fietsers aan overkant werfzone

De aannemer start op maandag 28 november 2022 met de infrastructuurwerken aan de bushaltes. Deze werken zullen een viertal weken in beslag nemen, twee weken per halte.

Voetgangers en fietsers dienen aan de werfzone over te steken om zich plaatselijk in twee richtingen te verplaatsen aan de zijde waar niet gewerkt wordt. Voor gemotoriseerd verkeer zal er beurtelings verkeer gelden, met behulp van tijdelijke verkeerslichten. 

Weersgevoelig
Infrastructuurwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De huidige planning kan dus steeds nog schuiven.