Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe fiets- en voetgangersoversteekplaats aan kruispunt Kraankindersstraat met Dok-Zuid (R40) in Gent

Nieuwe fiets- en voetgangersoversteekplaats aan kruispunt Kraankindersstraat met Dok-Zuid (R40) in Gent

Er komt een nieuwe fiets-en voetgangersoversteekplaats op de Gentse Stadsring ter hoogte van het kruispunt van de Kraankindersstraat met Dok Zuid (R40). De oversteekplaats moet zorgen voor een bijkomende en veilige verbinding tussen de nieuwe dokken en het stadscentrum en sluit aan op het nieuwe dubbelrichtingsfietspad langs het oude Handelsdok.  Het Agentschap Wegen en Verkeer start maandag 13 september met de werken en zal hier ongeveer een maand voor nodig hebben. ‘In het verkeersveiligheidsplan trek ik resoluut de kaart van de actieve weggebruikers. Met deze ingrepen verhogen we het comfort en de veiligheid van onze trappers en stappers en zorgen we tegelijk voor meer zichtbaarheid van onze actieve weggebruikers op deze drukke Gentse ring," aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Lydia Peeters. Tijdens de werken kan gemotoriseerd verkeer in beide richtingen blijven passeren. Fietsers volgen tijdelijk een omleiding.

Aansluiting op nieuwe brug

Nieuwe fiets- en voetoversteekplaats aan kruispunt Kraankindersstraat met Dok-Zuid (R40) in Gent

Minister Peeters: “Ter hoogte van de Kraankindersstraat komt een gloednieuwe oversteekplaats met middeneiland om de stadsring (R40) op een veilige manier te kunnen dwarsen. De oversteekplaats komt er om de verbinding te maken met het nieuwe dubbelrichtingsfietspad langs de Handelsdokkaai. Later zal deze oversteekplaats aansluiten op de fietsbrug die op deze locatie gepland is over het dok.” Dit moet alvast zorgen dat elke fietser of voetganger die deze ring oversteekt dit kan doen op een veilige manier. 

Wat houden de werken in?
De huidige middenberm die afgesloten is met betonnen rijbaanafscheidingen wordt opengesteld. Er worden verhoogde middeneilandjes aangelegd zodat fietsers en voetgangers indien nodig veilig kunnen wachten of rusten tijdens de oversteek. Verder zal de aansluiting van de Kraankindersstraat gewijzigd worden waardoor de huidige uitrit voor wagens gereserveerd wordt voor een dubbelrichtingsfietspad. Ter hoogte van het nieuwe zebrapad gaat het voetpad verlaagd worden. 

Verkeerssituatie 
De werken starten op 13 september en zullen een maand in beslag nemen.
De werken gebeuren in verschillende fasen zodat het verkeer op de stadsring (R40) altijd over één rijstrook beschikt in elke richting. De Kraankindersstraat wordt afgesloten van de stadsring. Fietsers richting Dampoort rijden rond via de Ham, de Regattenlaan, de Zonder-Naamstraat en de Metselaarsstraat. De fietsers richting Dok Noord rijden om via het nieuwe dubbelrichtingsfietspad.

Alle info over deze werken kunt u nalezen op www.wegenenverkeer.be/Gen

Nieuwe fiets- en voetoversteekplaats aan kruispunt Kraankindersstraat met Dok-Zuid (R40) in Gent