Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe fietspaden en toegankelijke bushaltes langs Ninovesteenweg (N405) in Aalst

Nieuwe fietspaden en toegankelijke bushaltes langs Ninovesteenweg (N405) in Aalst

N405 - AALST

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt de fietspaden en legt toegankelijke bushaltes aan langs de Ninovesteenweg (N405) in Aalst. Fietsers en gemotoriseerd verkeer volgen een omleiding. Enkele zijstraten worden afgesloten. De werken starten op 13 mei en duren tot midden juli 2024.

Nieuwe fietspaden en bushaltes

De fietspaden langs de Ninovesteenweg (N405) in Aalst worden vernieuwd. Waar mogelijk worden de fietspaden 1,75 meter breed, waar dat niet kan, blijven ze 1,50 meter breed. De nieuwe fietspaden worden aangelegd in asfaltverharding voor een hoger fietscomfort. Er worden ook vier bushaltes toegankelijk gemaakt. De bushaltes krijgen een verhoogd perron zodat iedereen vlot kan op- en afstappen.

De werfzone start ter hoogte van Eversberg en loopt tot aan de zijstraat Korte Keppestraat. De werken starten op maandag 13 mei en duren volgens de huidige planning tot midden juli 2024.

Werken in twee fasen

De werken worden uitgevoerd in twee fasen, per fase een rijrichting. De eerste fase loopt van maandag 13 mei tot midden juni. Tijdens die periode wordt er gewerkt aan de fietspaden en bushaltes richting Denderleeuw. De tweede fase loopt van midden juni tot midden juli. Dan wordt er gewerkt aan de fietspaden en bushaltes richting Aalst. Ook de rotonde ter hoogte van de Villalaan krijgt dan een nieuw wegdek.

Hinder tijdens eerste fase

Tijdens de eerste fase is de Groeneweg volledig afgesloten voor het verkeer richting de Ninovesteenweg (N405). Fietsers richting Denderleeuw volgen een omleiding via de Churchillsteenweg, de Groeneweg en de Korte Keppestraat. De bushaltes in de werfzone worden niet bediend. Het lokaal gemotoriseerd verkeer richting Denderleeuw volgt een omleiding via de Churchillsteenweg en de Industrielaan. Het doorgaand gemotoriseerd verkeer richting Denderleeuw rijdt vanaf de rotonde Haring om via de Geraardsbergsesteenweg (N45).

Hinder tijdens tweede fase

Gedurende de hele tweede fase zal de Alfons Van De Maelestraat afgesloten worden ter hoogte van de Ninovesteenweg (N405). De Ninovesteenweg (N405), de Villalaan en de Churchillsteenweg worden afgesloten tijdens een deel van fase twee. Fietsers richting Aalst volgen een omleiding via de Korte Keppestraat, de Groeneweg en de Churchillsteenweg. Fietsers kunnen de rotonde stapvoets passeren. De bushaltes in de werfzone worden niet bediend. Het gemotoriseerd verkeer richting Aalst volgt een omleiding via de Industrielaan, de Churchillsteenweg en de Geraardsbergsesteenweg (N45).