Overslaan en naar de inhoud gaan

Omgevingsvergunning toegekend voor herinrichting N8 Ieperse Steenweg in Veurne

Omgevingsvergunning toegekend voor herinrichting N8 Ieperse Steenweg in Veurne

De herinrichting van de Ieperse Steenweg (N8) in Veurne staat weer een stap verder. Eind juli werd de omgevingsvergunning voor het project toegekend. Nu start het Agentschap Wegen en Verkeer met de procedure om een aannemer te kiezen die de werken zal uitvoeren. Als alles vlot verloopt, kan in het voorjaar van 2022 een eerste schop in de grond. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: “De verbinding Veurne-Ieper werd als belangrijk project opgenomen in het Regeerakkoord. In deze eerste fase zal nu de zone op het grondgebied van Veurne tot de grens met Alveringem aangepakt worden zodat de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid verhoogd worden op deze cruciale gewestweg.” Burgemeester Peter Roose: “De afgifte van een omgevingsvergunning voor een grondige en veilige herinrichting van de N8 op Veurns grondgebied mag gerust als een belangrijke mijlpaal beschouwd worden in een cruciaal dossier voor de Westhoek.”

Openbaar onderzoek
Eind 2020 vroeg Wegen en Verkeer een omgevingsvergunning aan voor de herinrichting van de Ieperse Steenweg in Veurne. Aan die aanvraag was ook een openbaar onderzoek gekoppeld. Gedurende 30 dagen kreeg iedereen de tijd om zijn of haar opmerkingen op het project door te geven. Al die opmerkingen zijn nu verwerkt en de omgevingsvergunning is toegekend. Nu kan het project concreter worden voorbereid.

Werken mogelijk vanaf voorjaar 2022
Wegen en Verkeer start in augustus met een aanbestedingsprocedure. Zo kiezen we een aannemer die de werken gaat uitvoeren. Zodra er een aannemer is gekozen, wordt in samenspraak de planning van de werf opgemaakt. De startdatum is afhankelijk van hoe vlot alle procedures verlopen. Als alles volgens plan verloopt, starten de werken volgend voorjaar.

Toekomstbeelden van Ieperse Steenweg
De Ieperse Steenweg in Veurne, tussen de E40 en de grens met Alveringem, gaat er in de toekomst helemaal anders uitzien. Langs de hoofdweg komen ventwegen. Die zijn bedoeld voor fietsers en lokaal verkeer en zorgen voor een vlottere doorstroming van het verkeer op de hoofdweg. Fietsers rijden bovendien niet meer naast het autoverkeer, zoals nu het geval is, maar worden afgescheiden door een gracht en/of een groene zone.

Meer toekomstbeelden en alle actuele info op de website van Wegen en Verkeer.

OMGEVINGSVERGUNNING TOEGEKEND VOOR HERINRICHTING IEPERSE STEENWEG (N8)