Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudswerken aan verkeerslichten van drie kruispunten op A12 in Aartselaar

Onderhoudswerken aan verkeerslichten van drie kruispunten op A12 in Aartselaar

Gespreid over drie weekends in april, mei en juni voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit aan de verkeerslichten van drie kruispunten langs de A12 in Aartselaar. Tijdens de werken kan gemotoriseerd verkeer de kruispunten niet oversteken. Het kruispunt van de Boomsesteenweg (N177)/A12 met de Vluchtenburgstraat en de Leugstraat komt als eerste aan de beurt op zaterdag 13 april. In mei en juni vinden dezelfde werken plaats aan de kruispunten met Langlaarsteenweg – Bist en Guido Gezellestraat – Helststraat.

Op drie kruispunten van de A12 in Aartselaar zijn preventieve onderhoudswerken nodig aan de verkeerslichten. AWV vernieuwt de lantaarns en aansluitklemmen van elk verkeerslicht. Om de hinder voor het verkeer te beperken, worden de werken gespreid over drie weekends in april, mei en juni”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

  • Zaterdag 13 april 2024: kruispunt N177/A12 met Vluchtenburgstraat en Leugstraat
  • Zondag 12 mei 2024: kruispunt N177/A12 met Langlaarsteenweg en Bist
  • Zaterdag 8 juni 2024: kruispunt N177/A12 met Guido Gezellestraat en Helststraat

Verkeershinder tijdens de werken

Tijdens de werken worden de kruispunten gedeeltelijk afgesloten en kan gemotoriseerd verkeer niet kruisen. Verkeer van en naar de zijstraten is dan enkel mogelijk volgens het rechts-in, rechts-uit principe. Verkeer dat het kruispunt wil oversteken, wordt lokaal omgeleid naar een nabijgelegen kruispunt. Voor fietsers en voetgangers blijft steeds één van de twee oversteken beschikbaar. Doorgaand verkeer op de A12 en de Boomsesteenweg blijft steeds mogelijk in beide richtingen, maar over een beperkt aantal rijstroken. De werken vinden telkens plaats tussen 07.00 en 16.00 uur. 

Actuele info

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/aartselaar.