Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontwerp voor N58 in Wervik is bekend: infomarkt op 16 mei in G.C. Gilwe

Ontwerp voor N58 in Wervik is bekend: infomarkt op 16 mei in G.C. Gilwe

Op donderdag 16 mei organiseert het Agentschap Wegen en Verkeer een infomarkt in G.C. Gilwe over het ontwerp van de N58 in Wervik. De infomarkt wordt georganiseerd in het kader van de omgevingsvergunning. Die vergunning werd aangevraagd, en daarvoor loopt er binnenkort een openbaar onderzoek. Als alles vlot verloopt, kunnen de werken op de N58 tussen de A19 en de Ringlaan (N338) in 2025 starten.

Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken: “De ontdubbeling van de N58 en de herinrichting van de kruispunten met de Menenstraat (N8) en de Ringlaan (N338) is belangrijk voor de verkeersveiligheid, van fietsers en van autobestuurders. Daarnaast verbeteren we ook de doorstroming van het verkeer en zo staat er minder verkeer in de file, wat dan weer positief is voor de economische groei. Met het brownfieldconvenant maken we het ook mogelijk dat het bestaande bedrijventerrein Tyberpark zich verder kan ontwikkelen. In totaal is de ontdubbeling van de N58 goed voor een investering van maar liefst 10,5 miljoen euro (incl. btw), waarvan 2 miljoen euro relance via VLAIO voor de fietstunnel aan de Koekuitstraat.”

Infomarkt om buurt te informeren

Om de buurt te informeren over het ontwerp van de N58, en de aanvraag van de omgevingsvergunning die daaraan gekoppeld is, organiseert Wegen en Verkeer op donderdag 16 mei een infomarkt in G.C. Gilwe (Wervikstraat 19, 8940 Wervik).  De infomarkt is vrij te bezoeken: bezoekers kunnen er het ontwerp in detail bekijken en komen meer te weten over de volgende stappen voor de schop in de grond gaat. Er kunnen ook vragen gesteld worden aan de projectverantwoordelijken.

Inwoners die niet op de infomarkt geraken kunnen de getoonde info vanaf donderdagavond 16 mei ook terugvinden op de website van het project.

Info over hinder en fasering nog niet bekend

Detailinformatie over de verschillende fases van de werken en de hinder tijdens de werken is vandaag nog niet bekend. Pas als de omgevingsvergunning is verleend, kan er een aannemer aangesteld worden die de werken zal uitvoeren.

Als de aannemer is aangesteld, zal hij de nodige voorbereidingen treffen en een planning voor de werken opmaken. Wanneer de startdatum van de werken gekend is, volgt een nieuwe persmededeling. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer kan wel al meegeven dat tijdens het grootste deel van deze werkzaamheden verkeer in beide richtingen op de N58 mogelijk zal blijven. Volgens de huidige planning kunnen de werken op de N58 in Wervik, tussen de A19 en de Ringlaan, in 2025 starten.

Meer weten?

Alle actuele informatie vindt u op wegenenverkeer.be/wervik.