Overslaan en naar de inhoud gaan

Oprit Tessenderlo richting Antwerpen dit weekend afgesloten

Oprit Tessenderlo richting Antwerpen dit weekend afgesloten

Van vrijdagavond 7 juli tot en met maandagochtend 10 juli is oprit 25a Tessenderlo van de E313 in de richting van Antwerpen gesloten. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voorziet dan de aantakking van de nieuwe oprit met de E313. Verkeer richting Antwerpen rijdt tijdens het weekend via complex 26 Beringen.

Om de spitsstroken tussen Beringen en Ham te kunnen realiseren, zijn aanpassingen aan de complexen van Tessenderlo en Beringen noodzakelijk. Sinds eind maart wordt een nieuwe oprit aangelegd aan complex 25a Tessenderlo in de rijrichting van Antwerpen. Vanaf maandagochtend beschikt complex 25a Tessenderlo over een nieuwe oprit komende vanaf Beringen-industrie die netjes zal aansluiten op de toekomstige spitsstrook.

Minderhinder-maatregelen: omleiding via complex 26 en snelheidsbeperking

Om de aantakking van de E313 met de oprit te realiseren, is de afrit van complex 25a Tessenderlo afgesloten: vanaf vrijdagavond 7 juli -  20 uur tot en met maandagochtend 10 juli - 5 uur. Verkeer volgt de omleiding via complex 26 Beringen. Doorgaand verkeer op de E313 ondervindt hinder door een snelheidsbeperking in de omgeving van het complex. 

Verdere werken na het bouwverlof

Na het bouwverlof onthardt de aannemer de oude oprit. Op de snelweg, richting Lummen heft hij ook nog de doorsteek naar het tankstation op. Doorgaand verkeer zal enige hinder ondervinden bij de verschillende aanpassingen. 

Na de zomer volgen de portieken die de spitsstroken zullen aanduiden. Vervolgens past AWV de NGCS-techniek ook toe op de andere rijstroken en volgt de markering van de spitsstroken. Daarna kunnen de spitsstroken effectief in gebruik genomen worden, vermoedelijk voorjaar 2024.