Overslaan en naar de inhoud gaan

Opritten in Maasmechelen richting Nederland elk één nacht afgesloten voor vernieuwing

Opritten in Maasmechelen richting Nederland elk één nacht afgesloten voor vernieuwing

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat het wegdek van de opritten in Maasmechelen (complex 33) richting Nederland vernieuwen. Dat gebeurt tijdens twee opeenvolgende nachten op woensdag 21 en donderdag 22 juni. AWV asfalteert één oprit per nacht. Verkeer richting Nederland kan de oprit gebruiken waar niet wordt gewerkt. 

Beide opritten van complex 33 Maasmechelen richting Nederland krijgen een nieuwe laag asfalt. Om de hinder voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken, werkt de aannemer van AWV ‘s nachts. Tussen 22u en 7u sluit hij daarvoor telkens één oprit af. In de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 juni wordt de oprit komende vanaf de Zuid-Willemsvaart geasfalteerd. Verkeer kan de E314 bereiken via de oprit aan de Rijksweg (N78). Van donderdag 22 op vrijdag 23 juni krijgt de oprit aan de Rijksweg (N78) een nieuwe laag asfalt. Verkeer rijdt dan via de oprit komend vanaf de Zuid-Willemsvaart  richting Nederland. 

Op de E314 zelf werkt AWV in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 juni ook aan het wegdek in de omgeving van het Ecoduct Kikbeek in de richting van Nederland. Tussen 22u en 6u neemt het daarvoor plaatselijk een rijstrook in en geldt er een snelheidsbeperking ter hoogte van de werfzone. 

Opnieuw asfaltwerken komende weekend richting Lummen: snelweg afgesloten

Tijdens het weekend van vrijdagavond 23 tot en met maandagochtend 26 juni vernieuwt AWV het laatste gedeelte van de E314 tussen het viaduct Boorsem en het ecoduct Kikbeek. Daardoor is de snelweg in principe een laatste weekend afgesloten in de richting Lummen tussen knooppunt Kerensheide (NL) en Genk-Oost (complex 32). Verkeer komende uit Nederland wordt vanaf vrijdagavond 23 juni tot en met maandagochtend 26 juni omgeleid naar de grensovergangen in Maaseik of Lanaken en kan via de N78 richting Maasmechelen. 

Blijf op de hoogte over de werken

Meer info over het project vind je op www.wegenenverkeer.be/maasmechelen