Overslaan en naar de inhoud gaan

OTL - Nieuw bouwkundig model ‘Sluizen en Stuwen’

OTL - Nieuw bouwkundig model ‘Sluizen en Stuwen’

In het kader van Asset Management binnen het Beleidsdomein MOW  heeft het OTL-team de voorbije maanden het nieuwe OTL-model ‘Sluizen en Stuwen’ ontwikkeld. Dit model bevat alle assets gerelateerd aan het bouwkundige deel van sluizen en stuwen en is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de betreffende experten.

Het model bestaat uit vijf hoofdstukken:

  • Beweegbare Waterkerende Constructie: Beweegbare bouwkundige constructie om een waterpeilverschil te keren.
  • Vaste Waterbouwkundige Constructie: Statische bouwkundige constructie in of aan een waterloop om grond en een waterpeilverschil te keren.
  • Fuik: Overgangszone tussen het waterlichaam en de sluis of stuw.
  • Tijdelijke Waterkerende Constructie: Bouwkundige constructie, al dan niet opgebouwd uit meerdere op elkaar stapelbare elementen, voor het droogzetten van een (onderdeel van een) sluis of stuw.
  • Aanhorigheid Sluizen en stuwen: Bundeling van aanhorigheden die bij een sluis en/of stuw kunnen horen.

Het OTL-model werd recent in de DEV-omgeving geplaatst, zodat alle projectpartners en belanghebbenden het model kunnen testen, valideren en feedback kunnen geven. We kiezen er bij dit model voor om het eerst op DEV te publiceren, zodat we het model een langere tijd beschikbaar kunnen stellen voor feedback en verdere aanpassingen.

Bekijk hier de hoofdpagina van deze DEV-omgeving.

Net zoals bij alle andere OTL-modellen, zal het consequent gebruik van dit OTL-model resulteren in een gestroomlijnde en gestandaardiseerde data-aanpak, zowel in BIM-projecten bij ontwerp en uitvoering, alsook de asset managers in staat stellen om op een optimale manier het beheer en onderhoud van sluizen en stuwen te organiseren.

Om het implementatiemodel van ‘Sluizen en Stuwen’ te bekijken, klik hier.