Overslaan en naar de inhoud gaan

PERSMEDEDELING: Nieuw stuk fietspad voor Turnhoutsebaan (N112) in Schilde

PERSMEDEDELING: Nieuw stuk fietspad voor Turnhoutsebaan (N112) in Schilde

-------------------------------------------

Vanaf maandag 18 oktober 2021 voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de Turnhoutsebaan (N112) in Schilde. Ter hoogte van restaurant de Loteling wordt het fietspad vernieuwd. De werken zullen ongeveer anderhalve maand duren. De verkeershinder tijdens de werken blijft beperkt. “Ik zet deze legislatuur sterk in op veilige en comfortabele fietspaden”, aldus Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. “Als we willen dat mensen vaker voor de fiets kiezen, zijn investeringen in fietscomfort noodzakelijk. Voor het vernieuwen van het stuk fietspad op de Turnhoutsebaan voorzie ik 75.000 euro.”

Vernieuwing fietspad
Op de Turnhoutsebaan komende van het kruispunt met de Houtlaan is het fietspad richting Wijnegem plaatselijk aan vernieuwing toe. Ter hoogte van restaurant de Loteling bestaat het fietspad nog uit verouderde betonplaten. De aannemer gaat over een afstand van zo’n 400 meter de betonplaten opbreken en vervangen door een comfortabel fietspad in asfalt. Aan de overzijde van de Turnhoutsebaan en verder door richting Wijnegem werden de fietspaden eerder al aangelegd in asfalt. De vernieuwing van deze strook fietspad zal het fietscomfort verbeteren.

Verkeer blijft mogelijk in beide richtingen
Fietsers richting Wijnegem zullen tijdens de werken tijdelijk in dubbele richting fietsen op het fietspad aan de overzijde. Aan het einde van de werfzone wordt een tijdelijke oversteekplaats voorzien om de Turnhoutsebaan over te steken. Autoverkeer op de Turnhoutsebaan blijft steeds in beide richtingen mogelijk. Ter hoogte van de werfzone rijdt het verkeer richting Wijnegem plaatselijk over de gearceerde middenstrook. Ter hoogte van de Loteling wordt de bus- en parkeerstrook ingenomen als werfzone en geldt er een parkeerverbod voor de duur van de werken. De bussen van De Lijn blijven over de Turnhoutsebaan rijden, maar de halte ter hoogte van de Loteling wordt tijdelijk niet bediend.

Weersgevoelig
Opgelet, asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele informatie is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/schilde.
Info Vlaams Herstelplan: meer fietspaden dan ooit
COVID-19 heeft de wereld en Vlaanderen hard getroffen. Daarom lanceerde de Vlaamse Regering een herstelplan. Een investering van 4,3 miljard in 180 projecten in uiteenlopende domeinen. Van cultuur tot sport, van onderwijs tot de zorgsector en van technologie tot milieu. Ook de werken in Schilde worden deels met deze herstelmiddelen uitgevoerd.

icon-contact-3.png P