Overslaan en naar de inhoud gaan

R70 Hasselt - aanpassingen ventweg stadhuis

R70 Hasselt - aanpassingen ventweg stadhuis

Vanaf woensdag 23 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) herstellingswerken uit in de Guffenslaan (ventweg) ter hoogte van het stadhuis ‘t Scheep. De kasseien van de rijweg worden er vervangen door printbeton, omdat er steeds terugkerende verzakkingen optraden. Tijdens deze werkzaamheden en de uithardingsperiode is er tot begin augustus geen gemotoriseerd verkeer mogelijk op de ventweg tussen de Sint-Jozefsstraat en het Leopoldplein.

In het voorjaar 2019 werd de doorlopende fietslus rond de Groene Boulevard ook voor het nieuwe stadhuis aangelegd door AWV. In de Guffenslaan werd langs de kleine ring toen de rijweg en het fiets- en voetpad vernieuwd. Sindsdien bleven er plaatselijke verzakkingen optreden in een zone waar nutsleidingen onder de kasseien liggen. Het Agentschap Wegen en Verkeer en Fluvius pakken dit terugkerende probleem nu structureel aan. De kasseien van de rijweg worden er over zo’n 100m vervangen door printbeton, en een inspectieput wordt verplaatst naar het voetpad. Ook zullen er enkele openbare verlichtingspalen worden geplaatst. 

Minderhinder-maatregelen: ventweg afgesloten, doorgang voor fietsers en voetgangers
De werken starten op woensdag 23 juni en zullen tot begin augustus in beslag nemen. Omdat het beton voldoende moeten uitharden, blijft de Guffenslaan (ventweg) dus zo lang afgesloten ter hoogte tussen de Sint-Jozefsstraat en het Leopoldplein. 

Fietsers en voetgangers kunnen steeds langs de werfzone passeren.  

Verkeer komende van de Sint-Jozefsstraat moet zo lang verplicht links afdraaien richting de kleine ring. Het busverkeer van De Lijn komende uit de Toekomststraat moet verplicht rechts afslaan. 

LOKALE HERSTELLINGSWERKEN VENTWEG GUFFENSLAAN   TER HOOGTE VAN HET STADHUIS TOT BEGIN AUGUSTUS
LOKALE HERSTELLINGSWERKEN VENTWEG GUFFENSLAAN   TER HOOGTE VAN HET STADHUIS TOT BEGIN AUGUSTUS