Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie spoorwegbrug 1 rijstrook op N60 in Nazareth vanaf 17 mei

Renovatie spoorwegbrug 1 rijstrook op N60 in Nazareth vanaf 17 mei

Op maandag 17 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer met de herstellingswerken aan de bovenkant van de spoorwegbrug in de N60 in Eke (Nazareth). Het verkeer op de N60 beschikt vanaf dan over één rijstrook in elke richting. Sinds 12 april is het agentschap gestart met de grondige renovatie van de spoorwegbrug. De werken zijn sterk weersafhankelijk maar als alles volgens planning verloopt duurt de renovatie tot het voorjaar van 2022.

Renovatie spoorwegbrug: start werken bovenzijde brug vanaf 17 mei
De spoorwegbrug in de N60 in Eke (Nazareth) is aan een grondige renovatie toe om de veiligheid en het comfort van de weggebruikers verder te kunnen garanderen. De aannemer vervangt de brugdekvoegen, de waterdichting en het wegdek  wordt heraangelegd in geluidsarme asfalt. De brugrenovatie gebeurt in verschillende fasen. De werken aan de onderzijde zijn gestart vorige maand. Op 17 mei starten de werken aan de bovenzijde.

Verkeerssituatie op N60 vanaf 17 mei
Het verkeer op de N60 ter hoogte van de brug kan over één rijstrook in elke richting beschikken. Eerst wordt gewerkt op het baanvak richting Gent, aansluitend wordt de andere rijrichting aangepakt. De werken zullen duren tot het voorjaar 2022.

Verkeerssituatie onderzijde brug 
De Eikenstraat en de Spoorwegstraat aan de onderzijde van de brug blijven afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit rijdt om via de N60 tot aan het eerstvolgende lichtengeregelde kruispunt om daar te keren. Fietsers en voetgangers hebben steeds doorgang.

Meer info over de brugrenovatie en alle omleidingsplannen op www.wegenenverkeer.be/Nazareth

RENOVATIE SPOORWEGBRUG: 1 RIJSTROOK OP N60 IN NAZARETH VANAF 17 MEI
RENOVATIE SPOORWEGBRUG: 1 RIJSTROOK OP N60 IN NAZARETH VANAF 17 MEI