Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie van twee bruggen over de E17 in Temse en Kruibeke.

Renovatie van twee bruggen over de E17 in Temse en Kruibeke.

Op maandag 9 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met de grondige renovatie van twee bruggen over de E17 in Temse en Kruibeke. Zowel de bovenkant en de onderkant van de beide bruggen worden volledig vernieuwd. Tijdens de werken worden de bruggen volledig afgesloten. Het verkeer moet omrijden in beide richtingen. De renovatie van de bruggen past binnen het actieplan van het Agentschap Wegen en Verkeer om systematisch alle bruggen in slechte staat grondig te renoveren. De renovatiewerken duren tot november 2021.

Renovatie brug over E17 in Temse
De brug aan de Korte Landmolenstraat/Steendonkstraat is aan een volledige renovatie toe om de veiligheid en het comfort van de weggebruikers te garanderen.  Er komt een nieuw wegdek, de voegen van de brug worden vernieuwd, de brug krijgt een nieuwe waterdichting en de brugrand en de onderkant worden vernieuwd en  hersteld. De brug wordt ook veiliger gemaakt voor de fietsers door nieuwe fietspaden te voorzien. Op 9 augustus beginnen de werken en als de werken volgens planning verlopen duurt de renovatie tot en met november 2021.

Hoe rijdt het verkeer?
Tijdens de werken wordt de brug langs beide zijden afgesloten en rijdt het verkeer in beide richtingen via de Heirstraat/Haagdam (N485) en de Steendonkstraat. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de Steendonkstraat, de Veldstraat, de Rupelmondestraat en Elsstraat-Zuid. 
Alle info kunt u nalezen op www.wegenenverkeer.be/Temse

Renovatie brug over E17 in Kruibeke
Ook de brug aan de Veldstraat krijgt een grondige opknapbeurt. Ook hier komt er een nieuw wegdek met nieuwe fietspaden, nieuwe voegen en een nieuwe waterdichting. Daarbij worden ook brugrand en de onderkant van de brug volledig vernieuwd en hersteld. De werken lopen tot november 2021.

Hoe rijdt het verkeer?
Vanaf 9 augustus wordt de brug langs beide zijden afgesloten en rijdt het verkeer in beide richtingen via de Heirbaan/Kruibekesteenweg en de Beverenstraat. Het verkeer kan ook via de Heirbaan, de Schaarbeekstraat en de Galgenstraat rijden. Fietsers rijden om in de beide richtingen via de Heirbaan en de Galgenstraat.
Alle info op www.wegenenverkeer.be/kruibeke

Impact verkeer E17
Op de E17 zal er voorlopig geen hinder zijn voor het verkeer, behalve op het einde van de werken, wanneer de aannemer werkt aan de onderzijde van de brug. Deze werken zullen voornamelijk gebeuren tijdens het weekend en 's avonds. Deze data zullen tijdig gecommuniceerd worden.

E17, Temse, brug Landmolenstraat
E17, Kruibeke, brug Veldstraat