Overslaan en naar de inhoud gaan

Rotonde Koning Boudewijnlaan - Blaasveldstraat in Willebroek maakt plaats voor kruispunt met lichten

Rotonde Koning Boudewijnlaan - Blaasveldstraat in Willebroek maakt plaats voor kruispunt met lichten

Het Agentschap Wegen en Verkeer start midden mei met ingrijpende werken op de Koning Boudewijnlaan (N16) in Willebroek. De rotonde aan de Blaasveldstraat, ter hoogte van bedrijventerrein De Hulst en Mazda, gaat op de schop. In de plaats komt een lichtengeregeld kruispunt, zodat het verkeer er vlotter én veiliger kan verlopen. De werken zullen ongeveer zes maanden duren. Doorgaand verkeer op de N16 blijft steeds in beide richtingen mogelijk.

De rotonde krijgt vandaag veel (vracht)verkeer te verwerken en dat zorgt dagelijks voor vertragingen. Door hier een kruispunt met verkeerslichten aan te leggen, zal de capaciteit aanzienlijk verhogen, wat betekent dat het verkeer vlotter kan doorstromen.
 
Alle afslagbewegingen blijven mogelijk
Op het nieuwe kruispunt zullen alle afslagbewegingen van en naar de bedrijventerreinen mogelijk blijven. Zowel op de N16 als op de Blaasveldstraat heeft het verkeer na de heraanleg voldoende ruimte om voor te sorteren op aparte rijstroken voor rechts af te slaan, rechtdoor te rijden en links af te slaan. Op die manier hinderen de traag oprijdende vrachtwagens die afslaan het doorgaande verkeer niet.
 
Veilig dubbelrichtingsfietspad om N16 over te steken
Fietsers kunnen straks via een nieuwe dubbelrichtingsfietsoversteek binnen de verkeerslichtenregeling de N16 veilig oversteken. Het dubbelrichtingsfietspad wordt aan de zuidkant ook doorgetrokken tot aan de rotonde Brielen.
 
Voorbereidende werken
Op 17 mei starten de voorbereidende nutswerken in de Blaasveldstraat zuid. Een week later gaat de rotonde al op de schop. In 3 nachten wordt een deel van de beplanting en verharding op de rotonde opgebroken, zodat het verkeer op de N16 tijdens de rest van de werken steeds in beide richtingen mogelijk blijft. In de nachten van 25, 26 en 27 mei rijdt het verkeer op de N16 beurtelings met tijdelijke verkeerslichten voorbij de rotonde. Wie van en naar de bedrijvenparken rijdt, volgt een omleiding via de Mechelsesteenweg.
 
Bouw kruispunt in twee helften: eerst zuidkant, dan noordkant
Vanaf 28 mei start vervolgens de bouw van het nieuwe kruispunt. Op de N16 is er steeds doorgang voor het verkeer in beide richtingen. Om de achterliggende bedrijven te bereiken zijn er omleidingen voorzien. Tijdens de eerste fase, die duurt tot eind augustus, moet verkeer vanaf de A12 doorrijden naar de rotonde aan de Mechelsesteenweg en daar keren om het bedrijvenpark Ter Hulst te kunnen bereiken. Verkeer dat het bedrijvenpark verlaat en richting Mechelen wilt, zal eerst naar de A12 moeten rijden en kan keren aan Willebroek-Noord (afrit 7 Breendonk).

Meer info
De meest actuele informatie over de werken is steeds terug te vinden op www.wegenenverkeer.be/willebroek.

Onder: de verkeerssituatie tijdens fase 1 (28 mei – eind augustus)

ROTONDE KONING BOUDEWIJNLAAN - BLAASVELDSTRAAT IN WILLEBROEK MAAKT PLAATS VOOR KRUISPUNT MET LICHTEN

Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.